Go to Top

Rok za poročanje podatkov v zvezi z embalažo se izteka

Rok za poročanje podatkov v zvezi z embalažo se izteka – zadnji dan za poročanje je 31. marec 2019.

Informativni izračun plače

Ali ste Agenciji Republike Slovenije (ARSO) že sporočili podatke v zvezi z embalažo?

Obveznost poročanja o dajanju embalaže v promet zavezuje subjekte, ki dajejo embalažo v promet. To so:

  • embalerji,
  • pridobitelji blaga ter
  • proizvajalci in pridobitelji servisne embalaže,
  • distributerji zelo lahkih plastičnih nosilnih vrečk.

Potrebujete računovodsko svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 ali zahtevajte ponudbo!

V kolikor plačujete okoljsko dajatev za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže, te obveznosti nimate, ker ste že registrirani pri FURS.

Poročanje je enkrat letno za preteklo koledarsko leto, do 31. marca. Zahteva po poročanju se je uveljavila s sprejetjem novele Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, ki se je začela uporabljati s 1.1.2018. V letu 2019 poteka tako na ta način prvo poročanje za leto 2018.

V praksi je veliko podjetij, ki dajejo v promet embalažo. Ta podjetja so zavezana za vpis  v evidenco (opravi se registracija podjetja) pri ARSO ter oddajo poročila za preteklo leto.

Pravni nasvet

Rok za poročanje podatkov v zvezi z embalažo

Poročanje že poteka, in sicer traja od 1.1.2019 do 31.3.2019. Ker se rok za poročanje izteka, vam pravniki Data svetujemo, da to čim prej uredite, da se izognite morebitnim kaznim. Npr. z globo v višini 4.000,00 EUR se kaznuje zavezanec za prekršek, če se ne vpiše v evidenco, vzpostavljeno pri ARSO ter ne poroča o podatkih.

V kolikor vas begata predvsem vprašanji: Kaj se obravnava kot embalaža? in Ali se moram registrirati?, pa vam pravniki Data lahko svetujejo. Vendar ne pozabite, da se rok počasi izteka!

V kolikor bi tako želeli svetovanje, nam prosim sporočite na elektronski naslov pravnasluzba@data.si ali telefon 01 6001 526.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja