Go to Top

Rok za doplačilo dohodnine se izteka danes!

Rok za doplačilo dohodnine iz drugega svežnja se izteka danes! Tisti, ki ste lani med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, pa boste danes na svoj TRR prejeli vračilo preplačane dohodnine!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Že poznate naše brezplačne kalkulatorje? Z njimi si lahko izračunate plačo, dohodnino in dnevnico. Normiranci lahko preverite kolikšno akontacijo morate plačati, študentje pa koliko lahko zaslužite s študentskim delom. Se sprašujete ali se vam splača delati preko avtorske oziroma podjemne pogodbe? Tudi za to imamo kalkulator!

BRUTO NETO PLAČA

Danes je rok za doplačilo dohodnine!

Potrebujete davčno svetovanje? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Danes je za vse tiste, ki ste med letom plačevali premajhno akontacijo dohodnine, rok za doplačilo. Rok za doplačilo se nanaša na tiste zavezance, ki so informativne izračune prejeli v drugem svežnju. Za ta rok za doplačilo so odmerjena doplačila v skupni višini 64 milijonov EUR.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kakšni so zneski doplačil dohodnine?

Približno tretjina zavezancev mora dohodnino doplačati. Povprečni znesek doplačila je 263 EUR, skupna vrednost doplačil pa 64,2 milijona EUR. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Rekorder za doplačilo dohodnine za leto 2019 je anonimnež, ki je v letu 2019 prejel dobrih 3,5 milijona EUR prihodkov. Slednji je poleg plače, bonitet in regresa za letni dopust prejel še dohodek od prodaje avtorske pravice ali izuma ter dohodke iz drugega pogodbenega razmerja. Rok za doplačilo dohodnine v višini približno 1,5 milijona EUR se danes izteka tudi zanj.

Kaj pa zneski vračil preplačane dohodnine?

Povprečni znesek posameznega vračila je 626 EUR, vsem skupaj pa bo država vrnila 219,7 milijona EUR. Vračilo preplačane dohodnine bo prejelo 51,1% zavezancev.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine?

Tisti, ki ste v letu 2019 prejeli obdavčljive dohodke, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, vendar informativnega izračuna dohodnine še niste prejeli, morate napoved dohodnine vložiti sami. Rok se izteče 31.8.2020!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja