Go to Top

Registrirati sp na naši VEM točki je bolje kot preko spletnega portala

Registrirati sp na naši VEM točki je bolje kot preko spletnega portala

Registrirati sp – samostojnega podjetnika (s.p.) kje in kako?  Ko izbirate morate upoštevati, kolikšno je Vaše poznavanje postopkov registracije, ali ste lastniki naslova kjer bo sedež podjetja, ali veste katere dejavnosti boste opravljali, če že veste kaj vse morate postoriti po vpisu v register in podobno.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

V kolikor se Vam porajajo še vprašanja okoli registriranja s.p.-ja in v kolikor menite da bi Vam koristila pomoč, kontaktirajte našo VEM točko podjetja Data d.o.o. za termin registracije podjetja s pomočjo naših VEM referentov.

Registrirati sp na naši VEM točki, postopek je voden s strani referenta

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Veliko naših strank ugotovi, ko prično registrirati s.p., ali morda na žalost šele kasneje, da bi bilo bolje še kaj vprašati ali se malce bolje pozanimati o kateri podrobnosti. Pri nas je postopek registracije podjetja hiter in enostaven. Vključuje pa tudi pogovor z referentom, saj le ta omogoča pravilno izveden postopek z vsemi potrebnimi koraki.

Poleg rezervacije termina na naši Vem točki DATA, morate, ko pridete  registrirati sp, prinesti veljaven osebni dokument, vedeti morate svojo osebno davčno številko in v kolikor niste lastnik objekta,  prinesti »overjeno izjavo lastnika objekta«. Izjava lastnik objekta je izjava, kjer Vam lastnik, oziroma najmanj četrtinski lastnik stanovanja ali hiše,  dovoljuje uporabo naslova za sedež podjetja. Izjava mora biti overjena pri ali nas, ali na Upravni enoti ali pri notarju. Več o izjavi si preberite v prispevku »Izjava lastnika objekta – vse, kar ste želeli izvedeti, pa niste vedeli koga vprašati« (), kjer najdete tudi povezavo na samo izjavo.

Registrirati sp  je mogoče s po-jutrišnjim dnem ali najkasneje do 30 dni v naprej.

Pravni nasvet

Registrirati sp na naši VEM točki, izjava lastnika objekta mora biti vedno vložena v fizični obliki

V kolikor želite torej registrirati sp na naslovu, katerega lastnik niste, bo potrebno za uspešno izvedeno registracijo podjetja, dodati še overjeno izjavo lastnika objekta. Tudi v primeru registracije preko spletnega portala, morate izbrati na katero točko boste dostavili to izjavo. V kolikor boste izbrali za to naše podjetje Data d.o.o., morate to na spletni vlogi navesti in izjavo dostaviti. V tej točki se lahko tudi poslužite informativnega sestanka z našim računovodskim servisom o naših računovodskih paketih.

Registrirati sp na naši VEM točki, oddaja davčnih podatkov je obvezna

Potrebujete računovodsko svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 ali zahtevajte ponudbo!

Veliko je samostojnih podjetnikov, ki šele po določenem času po registraciji, ki jo opravijo preko spleta ali na kateri drugi točki, ugotovijo, da niso nikjer navedli načina vodenja knjig kot tudi ne predvidenih prihodkov podjetja. To se uredi z postopkom oddaje davčnih podatkov in referenti na naši VEM točki so izredno vešči glede tega dela registracije. Rok za oddajo teh podatkov je ob registraciji ali najkasneje 8 dni po njej. Po tem roku Vam bo Finančni urad, brez predhodnega poziva, sam dodelil to ali si boste vodili knjige po normiranih stroških ali po dejanskih, enostavno ali dvostavno knjigovodstvo.

Tako ob ne-oddaji teh podatkov zgubite kontrolo nad tem ali boste normiranec ali ne! Tega tudi ne boste mogli spreminjati do naslednjega leta, saj je sprememba možna šele z oddajo zaključnega poročila za preteklo leto oz. zaključne bilance.

Informativni izračun plače

Dodajanje zastopnika, kot npr. prokurista je možna le ob priložitvi soglasja

Postopek dodajanja zastopnika, kot je prokurist ali zastopnik za primer smrti, zahteva oseben obisk na VEM točki in to tudi s strani novega zastopnika. Zastopnik mora namreč tudi izkazati svojo identiteto z osebnim dokumentom in podpisati izjavo, kjer soglaša z nastopom te funkcije. To je mogoče že tudi v postopku, ko želite šele registrirati s.p., a le ob fizičnem obisku naše VEM točke.

Želite registrirati sp? Potem potrebujete termin!

Za registracijo na naši VEM točki, tako kot na nekaterih drugih točkah, potrebujete termin. S terminom si zagotovite vodeno registracijo s strani našega izkušenega svetovalca in predstavitev naših računovodskih storitev.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja