Go to Top

Registracija doo : vodič za ustanovitev vaše družbe

Registracija doo oziroma družbe z omejeno odgovornostjo je na VEM točki Data enostaven postopek

Registracija doo –  podjetniški svetovalci podjetja Data, d.o.o., vas bodo ob ustanovitvi podjetja podprli na vsakem koraku. Pripravili so kratek vodič – če se ga boste držali, bo registracija d.o.o. za vas potekala brez zapletov. Hkrati boste imeli večje možnosti za poslovni uspeh.

Zberite čimveč informacij glede

Vabimo vas na brezplačno Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Svetovanje je namenjeno predvsem bodočim podjetnikom, saj vas na izobraževanju seznanimo s postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja. Delno vam razložimo tudi posamezne dele zakonodaje (predvsem  Zakon o gospodarskih družbah ). Pojasnimo vam, na katera vprašanja morate pripraviti odgovore, preden pade dokončna odločitev “registracija d.o.o.”

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Registracija doo na VEM točki – kaj potrebujete?

  1. Prisotnost družbenikov in zastopnikov podjetja: bodoči družbenik(-i) in bodoči zastopnik(-i) podjetja mora(-jo) biti pri postopku registracije osebno prisotni.
  2. Veljavni osebni dokument: za postopek potrebujejo veljavni osebni dokument.
  3. Ustanovitveni kapital za d.o.o. mora biti vplačan v denarju in v najmanjšem znesku 7.500 evrov.

Rezervirajte termin

Regstracija doo, kako izbrati ime podjetja

Registracija doo je trenutek, ko morate določiti tudi ime svojega bodočega podjetja. Ime podjetja je ena najbolj pomembnih odločitev bodočega podjetnika. Idealno ime mora namreč pritegniti pozornost in hkrati povedati, s čim se podjetje ukvarja. Ime podjetja se imenuje firma. Ta mora vsebovati oznako, ki nakazuje na dejavnost družbe. Ime ne sme biti takšno, ki bi lahko koga spravilo v zmoto glede vrste ali obsega poslovanja in se mora jasno razlikovati od drugih podjetij. Priporočamo, da pred registracijo podjetja preverite ime v poslovnem registru.

Izbira imena in registracija doo sta šele prvi podjetniški korak. Pred vami je dolga pot, ki jo boste prehodili brez ovinkov, če se udeležite seminarja Podjetnik sem – kaj pa zdaj?

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Registracija doo, kako določiti dejavnosti podjetja

registracija dooOb registraciji podjetja, oziroma v postopku odpiranja podjetja d.o.o., lahko registrirate več različnih dejavnosti. Podjetje mora registrirati dejavnosti za vse tiste posle, ki jih bo opravljalo. Določene dejavnosti so pogojene s posebnimi pogoji (regulirane) določene pa so proste (neregulirane), druge so obrtne dejavnosti. Vse so navedene v Standardni klasifikaciji dejavnosti. A brez skrbi – izkušeni referenti na VEM točki Data vam bodo pomagali izbrati prave dejavnosti.

Registracija doo ali sp?

Za vse bodoče podjetnike, ki se ne morete odločiti, ali bi se v svet posla podali pod okriljem sp ali doo, smo pripravili primerjavo obeh oblik. Na naši spletni strani je še več koristnih povezav – na primer spletni izračun plač. Z njim boste lahko hitro izračunali, koliko denarja boste morali nameniti za plače.

Informativni izračun plače

Po podjetniški poti stopajte samozavestno, saj vas bodo podpirali izkušeni strokovnjaki podjetja Data, d.o.o. Zanesete se lahko na naš računovodski servis z dolgoletnimi izkušnjami in na davčne svetovalce.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Ko boste podjetje razširili in zaposlili sodelavce, pa vas ponovno vabimo na brezplačno izobraževanje o obveznostih, ki jih slovenska zakonodaja nalaga delodajalcem.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja