Go to Top

Računovodje – nepogrešljivi partnerji podjetnikov

Računovodje so strokovnjaki, ki podjetnike začetnike največkrat vpeljejo v svet finančnega, davčnega in računovodskega poslovanja podjetja. Računovodje podjetnikom ob vstopu v podjetništvo lahko izračunajo, katero obliko podjetja odpreti, kakšne stroške bodo imeli pri poslovanju, na kakšen način se jim izplača angažirati dodatno pomoč v podjetju, kdaj je čas, da iz ene oblike podjetja preidejo na drugo, kdaj se morajo podjetniki vključiti v sistem DDV in še in še. Pomembno je, da računovodje in podjetniki najdejo skupni jezik sodelovanja, kar vodi v uspešno poslovanje podjetja v prihodnosti.

Izračunajte si plačo!

Potrebujete računovodsko svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Kaj delajo računovodje?

Računovodje skrbijo, da poslovno-finančni posli v podjetju potekajo v skladu z veljavnimi pravilniki in standardi ter zakonskimi predpisi. Sestavljajo bilance, računovodska poročila, zaključne račune ter poslovna in finančna poročila. Dobro morajo poznati zakonodajo in slediti spremembam zakonov, ki vplivajo na poslovanje podjetij s katerimi sodelujejo.

Podjetniki, za vas spremljamo aktualno dogajanje na področjih pravne zakonodaje, davkov in sprememb v računovodstvu. Ostanite na tekočem …

E-novice s področja podjetništva so le klik stran

Sledite nam tudi na Facebook in Instagram profilu.

Opis del in nalog računovodje

Na Zavodu RS za zaposlovanje med opisom poklica računovodje pišejo še, da ta skrbi, da so vpisi pravočasni, časovno zaporedni, popolni in pravilni. Tako spremlja nabavo nepremičnin, opreme in drugih osnovnih sredstev; vplačila in izplačila na transakcijski račun in iz njega. Računovodsko spremlja nabavo in prodajo blaga in storitev, najem posojil in nakazila depozitov, nakupe vrednostnih papirjev in druge poslovne dogodke. Dela tudi s plačilno listo, kjer izračunava osebne dohodke zaposlenim.

podjetniško svetovanje

Računovodje so kapitani na ladji, ki pluje po razburkanem morju

Zanimivo asociacijo za podjetje in funkcijo računovodje v njem, nam je zaupal podjetnik, ki je na naši DATA točki, urejal dokumentacijo za ustanovitev podjetja. Poudaril je, da mu je pomembna strokovnost računovodje, ki se kaže tudi v tem, da zna komplicirano zakonodajo z davčnega področja, pretvoriti v podjetniku razumljiv jezik. Da ima potrpljenje za delo z začetniki, da ga opozarja na novosti, ki bi vplivale na poslovanje njegovega podjetja in da ima računovodsko podjetje zavarovano odgovornost. Z veseljem smo sogovornika sprejeli v svoje vrste.

Kako izbrati računovodski servis za svoje podjetje?

Za nemoteno poslovanje podjetja so v veliki meri odgovorni tudi računovodje, ki s kvalitetnim in doslednim delom pripomorejo k boljšim delovnim rezultatom. Trg je velik, ponudb je veliko. Kako izbrati računovodski servis?

Pomembno je, da izberete računovodski servis, ki vam nudi kvalitetne računovodske storitve v Sloveniji in nudi celovito poslovno podporo mikro in majhnim podjetjem. Ste samostojni podjetnik? Potem za vas pride v poštev paket enostavno knjigovodstvo.

računovodske storitve

Storitve knjigovodstva in računovodstva pri podjetju DATA d.o.o. podpira več kot 40 izkušenih strokovnjakov. Prizadevamo si uresničiti podjetnikove cilje, svetovati na področju financ, davkov, načrtovati investicije, optimizirati davek od dohodkov pravnih oseb, davek na dodano vrednost, dohodnino in podobno.

Na naše pravne strokovnjake pa se obrnite za vprašanja s področja delovno-pravne zakonodaje: urejenost internih aktov, kdaj morate zaposlenim izplačati dodatne dneve dopusta, dodatek za delovno dobo in jubilejno nagrado ipd.

Dosegljivi smo na telefonski številki 01 600 15 30 in e-pošti data@data.si.

Drugi uporabniki bloga so prebrali še:

  1. Samozaposlitev ali zaposlitev
  2. Minulo delo
  3. Regres za upokojence 2021
  4. Komanditna družba

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja