Go to Top

Pustni krofi – koliko bi vas stala priprava krofov?

Pustni krofi – brez njih ni pusta

Pustni krofi so nekoliko lahkotnejša tema za današnjo pustno soboto. Statistični urad RS je pripravil zanimive podatke o tem, koliko so stale sestavine za krofe v letu 2021. Bi bila mogoče peka sladic oz. peciva vaša podjetniška ideja? Zakaj ne bi ustanovili svojega podjetja? To lahko hitro in enostavno storite pri nas! Za več informacij nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Pustni krofi v pustnem času ne smejo manjkati

Pustni krofi – kaj potrebujemo za njihovo pripravo? Pšenično moko, jajca, jedilno olje, sladkor, mleko, džem oz. marmelado, kvas in sol. Nekateri dodajo tudi limonin sok. Koliko so stale te sestavine v letu 2021? Surs je pripravil nekaj zanimivih podatkov, ki jih bomo pogledali v nadaljevanju. Glede na to, da je bila lanska inflacija 4,9-odstotna je nekako logično, da so se cene sestavin povišale. S pomočjo podatkov Sursa bomo pogledali, koliko denarja bo treba odšteti, da bo tudi pri vas zadišali pustni krofi!

Popoldanski s.p. je lahko dodaten zaslužek ob redni zaposlitvi!

podjetniško svetovanje

Tukaj lahko rezervirate termin za registracijo podjetja!

Pustni krofi – sestavine so se v 2021 podražile

Nedavno smo sicer pisali, da se nam obetajo višje cene hrane. Za kilogram pšenične moke je bilo v letu 2021 bilo treba odšteti 0,74 evra. Deset kokošjih jajc je v 2021 stalo 2,02 evra. To je 12,2 odstotka več kot leta 2020. Povprečna cena kilograma sladkorja je bila leta 2021 0,86 evra. Na drugi strani je povprečna cena za liter trajnega polnomastnega mleka v 2021 znašala 0,76 evra. Dvajset odstotkov več je bilo treba lani (kot leta 2020) odšteti za liter jedilnega olja. Povprečna cena litra jedilnega olja je lani znašala 1,67 evra. Za kilogram džema pa je bilo v letu 2021 odšteti 6,03 evra, za kilogram kuhinjske soli pa 0,71 evra. Kilogram limon pa je v povprečju leta 2021 stal 1,77 evra, so še pokazali podatki Sursa.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Pustni krofi kot podjetniška ideja?

V branje vam priporočamo tudi naše starejše članke. Lani smo pisali o pogojih za peko in prodajo pustnih krofov, leta 2018 pa o tem, da lahko zaslužite s krofi in drugimi slaščicami. Če bi tudi želeli ustanoviti svoje podjetje (ni nujno, da se ukvarjate s prodajo in pripravo krofov), pa lahko storite pri nas na Dati! Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 ter na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja