Go to Top

Tudi s krofi in drugimi slaščicami lahko zaslužite

Del tradicionalne slovenske pustna pojedine so, poleg krvavic, pečenic, zelja, repe in godlje, seveda tudi pustni krofi. Le redki se jim lahko v času pustnih rajanj odpovejo, saj se jih da kupiti skorajda na vsakem koraku.

>>> Če ste inovativni in iznajdljivi, lahko s svojim hobijem dodatno zaslužite. Ne verjamete? Pridružite se nam na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

So vaši pustni krofi nekaj posebnega?

Čeprav so krofi priljubljeni celo leto, jih največ kupimo v pustnem času. Predpakirani krofi vsebujejo številne aditive, ki med drugim omogočajo, da ostanejo krofi skoraj nespremenjeni do konca roka uporabe, ki je nekje tri do štiri dni. Ker se mnogi potrošniki že zavedajo negativnih posledic nepotrebnih dodatkov, ki jih vsebuje vnaprej pripravljena hrana, raje posegajo po domače pripravljenih pustnih dobrotah.

Če tudi vi radi svoj prosti čas preživljate v kuhinji, kjer izpod vaših rok nastajajo odlične sladice, morda celo dobri domači krofi, razmislite, kako bi s tem lahko dodatno zaslužili. Zakaj ne bi registrirali dejavnosti in vaše izdelke prodajali?

Pustni krofi so seveda le ena izmed slaščic, ki jih lahko nudite strankam v okviru svojega s.p.-ja. Če boste v postopku za ustanovitev podjetja oziroma za ustanovitev s.p. izbrali spodaj navedeni dejavnosti, boste lahko pekli in prodajali torte, piškote, različno drugo pecivo in denimo priljubljene cake pops – torte na palčki.

krofi

  • C10.710 Proizvodnja kruha, svežega peciva in slaščic
  • C10.720 Proizvodnja prepečenca in piškotov; proizvodnja trajnega peciva in slaščic

Brez obrtnega dovoljenja ne bo šlo

Čeprav je res, da je registracija podjetja na VEM točki Data povsem enostavna – brezplačno jo boste s pomočjo podjetniškega strokovnjaka hitro opravili – lahko pustni krofi in druge dobrote pridejo na trg le izpod rok izobraženega slaščičarja. Slaščičarstvo namreč spada med obrtne dejavnosti. Slednjih pa ne morete opravljati brez ustreznega dovoljenja, ki ga lahko dobite le v primeru, da imate poklicno ali strokovno izobrazbo ustrezne smeri ali opravljeno ustrezno nacionalno poklicno kvalifikacijo.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Več informacij o pridobivanju obrtnega dovoljenja lahko dobite na našem skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja. S konkretnimi vprašanji pa se lahko obrnete tudi na naše podjetniške svetovalce. Na voljo so vam na telefonski številki 01 600 1530, pišete pa jim lahko tudi na data@data.si.

Boste prodajali na stojnici?

Pustni krofi nas najpogosteje pričakajo na stojnicah, ki jih najdemo na vsakem pustnem karnevalu. Če bi kot podjetnik svoje slaščice radi prodajali na sejmih oziroma stojnicah, morate paziti na kar nekaj stvari. Prodaja na stojnici mora biti ustrezno registrirana, cene označene, računi davčno potrjeni … Pomembno je tudi, da poznate vsa pravila, povezana z ljudmi, ki vam na stojnici pomagajo pri prodaji. Vse informacije dobite v prispevku Prodaja na stojnici: Kdo vam lahko pomaga pri delu?.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja