Go to Top

Psi – gredo z vami na dopust ali jim poiščete varstvo?

Psi niso dobrodošli v vseh hotelih oz. nastanitvah

Psi so človekovi najboljši prijatelji in naši najbolj zvesti spremljevalci. A včasih se »zatakne«, ko se odpravljamo na dopust. Jih bomo vzeli z nami ali jim bo treba za čas našega dopusta poiskati varstvo?

Želite ustanoviti d.o.o. ali odpreti s.p.? Pišite na data@data.si!

Najprej odločitev, ali gredo psi z nami ali ne!

Prihaja čas dopustov, ki pomeni čas za sprostitev in zabavo ter čas, ko skrbi potisnemo na stran. Bodo psi šli z nami? Ali bomo naše štirinožne prijatelje za čas dopusta prepustili v varstvo? To je odvisno tudi od tega, kako samozavesten je naš pes. Če so psi vajeni vožnje in jo dobro prenašajo, je to že znak, da lahko psi gredo z nami. A vendarle moramo pomisliti tudi na to, ali se psi dobro počutijo v družbi novih ljudi ter kako se soočajo z novimi zvoki in vonjavami. Prav tako se moramo zavedati, da bo dopust (vsaj deloma) prilagojen našemu štirinožnemu prijatelju.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Če gredo psi z nami – na kaj moramo biti pozorni?

V kolikor se odločimo, da bodo psi šli z nami na dopust, je pomembno to, da najdemo hotel, apartma oz. nastanitev, kjer so psi dobrodošli. Že tukaj se lahko pojavijo težave, saj kljub temu, da se situacija v zadnjem času izboljšuje, še vedno večina hotelov ne dovoli hišnih ljubljenčkov. Se pa vseeno najdejo hoteli, kjer so dobrodošli tudi psi. Običajno veljajo pravila, da morajo psi biti na povodcu. Prav tako jim praviloma vstop v welness prostore, bare in restavracije ni dovoljen. V nekaterih hotelih lahko psi bivajo brezplačno, v večini pa je potrebno doplačilo. Cene doplačil se gibljejo od 10 pa tudi do 40 ali več evrov na noč. Pred samim odhodom na dopust pa se je treba še enkrat pozanimati, če so psi tam, kamor se odpravljate res dobrodošli (ponekod lahko pride do težav pri večjih pasmah psov). Hkrati je potrebno za štirinožne prijatelje pripraviti vso opremo (igrače, povodec …), vzeti dovolj hrane itd. Prav tako morate pripraviti pasji potni list ter se pozanimati o veterinarskih ambulantah, ki so v bližini destinacije (v primeru, da bi se karkoli zgodilo na dopustu).

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kaj pa če bodo psi ostali doma?

V kolikor se odločite, da bo pes ostal doma, pa je potrebno poiskati varstvo za čas našega dopusta. Bo pes za čas našega dopusta v pasjem hotelu? Gre za popularno podjetniško idejo v zadnjem času, ki jo registrirajo tudi podjetniki na naši Data točki. A tudi pri izbiri pasjega hotela moramo biti pozorni. Priporočljivo je, da preden rezervirate termin za psa, preverite kako pasji hotel izgleda ter spoznate osebe, ki bodo preživele čas z vašim psom. Ena izmed možnosti, če psi ne gredo na dopust z vami, je tudi ta, da bo zanj skrbel sorodnik ali prijatelj. V teh primeru je priporočljivo izbrati osebo, ki jo pes pozna. Je pa potrebno sorodnike oz. prijatelje seznaniti s pravili, ki jih pes upošteva. Mimogrede, preberite tudi naš članek o tem, kako se je lani pojavila ideja o davku na hišne ljubljenčke pri nas.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja