Go to Top

Pasji hotel: da bosta vesela pes in lastnik

Pasji hotel je v današnjih časih odlična poslovna ideja

Pasji hotel je odlična rešitev kadar psa ni mogoče vzeti s seboj.  Kako morate ustrezno registrirati dejavnost, da bo vaš pasji hotel “všeč” tudi inšpektorjem, ne samo psom?

Predlagamo, da se najprej udeležite našega brezplačnega seminarja, kjer vam izkušeni podjetniški svetovalec razloži vse, kar morate vedeti pred registracijo podjetja. Od tu je samo še korak do ustanovitve vašega podjetja, ki je na VEM točki Data brezplačna.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Boste imeli tudi veterinarske storitve?

Če bo vaš pasji hotel ponujal varstvo domačih živali, njihovo oskrbo in nego, morate ob ustanovitvi podjetja registrirati dejavnost, ki se po Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) opredeljuje pod Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene. Šifra dejavnosti je 96.090.

pasji hotelPasji hotel pogosto poleg bivanja, prehrane in ustrezne aktivnosti nudi tudi 24-urni nadzor nad kosmatinci. Običajna praksa pa je, da pasji hoteli, poleg nastanitve za daljši čas, nudijo tudi dnevno varstvo psov. Kaj bi omogočal vaš pasji hotel, je seveda vaša odločitev. Pomembno pa je, da svojo idejo zanj dobro premislite, še preden ustanovite podjetje.

Registracija s. p. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Potrebujete tudi usposobljenega oskrbnika

Preberite tudi Pravilnik o zaščiti hišnih živali. Ta v svojem 15. členu določa, da mora imeti pravna ali fizična oseba, ki opravlja dejavnost oskrbe v hotelih za živali, takšno število oskrbnikov živali, da je vsak dan zagotovljena nemotena oskrba živali.

Oskrbnik mora imeti veljavno potrdilo o opravljenem usposabljanju o prehrani, negi, vedenju in zdravstvenem varstvu hišnih živali. Potrdilo načeloma velja za pet let, vse informacije pa so na voljo pri Veterinarski upravi Republike Slovenije (VURS). Poleg tega pa mora pasji hotel nuditi prostore za živali, ki ustrezajo predpisom omenjenega pravilnika.

Pasji hotel ni za vsakogar

Seveda pa delo s hišnimi ljubljenčki ni za vsakogar. Če v tem delu ne boste zares uživali, boste pri njem težko uspešni. Zato vam, preden izberete podjetniško dejavnost, priporočamo obisk brezplačnega izobraževanja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Na njem vam bodo podjetniški strokovnjaki s svojimi nasveti pomagali izoblikovati vašo podjetniško idejo, da vam bo ta lažje prinesla želen zaslužek.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja