Go to Top

Projekt za učinkovito upravljanje zaposlenih v javnem sektorju: 5,47 milijona evrov

Država bo podprla projekt Učinkovito upravljanje zaposlenih, katerega cilj je gradnja boljšega sistema javnih uslužbencev, krepitev njihove usposobljenosti, učinkovito upravno vodenje in razvoj funkcije upravljanja zaposlenih. Za projekt bodo namenili 5,47 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad (ESS) prispeval nekaj manj kot 4,38 milijona evrov.

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Delodajalci, za svoje zaposlene morate poleg tega, da krepite njihovo usposobljenost, poskrbeti tudi na način, da poskrbite za njihovo zdravje! Usposabljanje delavcev je vaša zakonska obveza!

Več informacij

Učinkovito upravljanje zaposlenih v javnem sektorju

Projekt Učinkovito upravljanje zaposlenih obsega vzpostavitev sodobnega, tehnološko naprednega, uporabnikom prilagodljivega in enotno nadgradljivega informacijskega sistema, namenjenega zaposlenim v organih državne uprave. V okviru projekta bodo izvedena usposabljanja na ključnih prepoznanih področjih kot so veščine vodenja, strateško načrtovanje vključno z merljivimi cilji in kazalniki, integriteta in omejevanja korupcijskih tveganj, digitalne kompetence, boljša zakonodaja, upravljanje kakovosti, projektno vodenje.

Prijava na seminar

Projekt za učinkovito upravljanje zaposlenih v javnem sektorjuCilj je tudi usmerjeno usposabljanje in razvoj, ki omogoča osebni razvoj v določeni točki razvoja kariere posameznika. Usposabljanje omogoča dvig strokovnosti javnih uslužbencev, ki se bo odrazila tudi v učinkovitosti in zadovoljstvu zaposlenih. Rezultati projekta bodo zagotovili večjo povezanost in preglednost procesov upravljanja zaposlenih, hitrejše prilagajanje spremembam na področju upravljanja zaposlenih, podpora vodenju in odločanju, učinkovito ciljno vodenje, dvig motivacije zaposlenih, presojanje/prepoznavanje razvoja kompetenc javnih uslužbencev, krepitev usposobljenosti javnih uslužbencev, kar se bo odražalo v učinkovitejšem delu in kakovostnejših javnih storitev.

Ali ste vedeli …

… da je marca letos tako v javnem kot zasebnem sektorju skupaj delalo dobrih 809 tisoč ljudi, kar je skoraj 6 tisoč več kot decembra lani. Od tega je bilo v zasebnem sektorju zaposlenih 574.220 ljudi, izključno javni sektor – sektor država pa je skupno zaposloval dobrih 164 tisoč ljudi. Razmerje med zaposlenimi v zasebnem sektorju in zaposlenimi v sektorju država je znašalo 3,5 proti 1. Več: Javni sektor: na enega zaposlenega v sektorju država 3,5 zaposlenega v zasebnem sektorju

Država bo podprla projekt Učinkovito upravljanje zaposlenih, katerega cilj je gradnja boljšega sistema javnih uslužbencev, in mu namenja 5,47 milijona evrov.

Klikni in deli

Morda vas zanima tudi:

Vir: Svrk

Prijava na seminar

Točka VEM kljub počitnicam deluje nemoteno – s. p. ali d. o. o. lahko tudi poleti odprete hitro, enostavno in brezplačno.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja