Go to Top

Praktična usposabljanja delodajalcev za delo s spletnim orodjem OiRA

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) v sodelovanju z Evropsko agencijo za varnost in zdravje pri delu organizira serijo brezplačnih delavnic Praktično usposabljanje delodajalcev za delo s spletnim orodjem za ocenjevanje tveganja OiRA.

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Vsak delodajalec mora svojim delavcem, ne glede na to, na kakšen način so v delo vpleteni, torej bodisi preko pogodbe o zaposlitvi ali preko avtorske pogodbe, omogočiti usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu!

Več informacij

Spomnimo, ocena tveganja je prvi korak pri preprečevanju nezgod pri delu in poklicnih bolezni. Spletno interaktivno orodje za izdelavo ocene tveganja OiRA ta postopek olajša, saj ponuja pristop za izdelavo ocene tveganja v več korakih, pri čemer uporabnika popelje od prepoznavanja tveganj na delovnem mestu prek izvajanja preventivnih ukrepov ter nazadnje do spremljanja tveganj in poročanja o njih.

Prijava na izobraževanje

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1)OiRA določa, da so delodajalci dolžni pisno oceniti tveganja, katerim so delavci izpostavljeni ali bi lahko bili izpostavljeni pri delu.

Orodje OiRA mikro in majhnim delodajalcem omogoča, da na relativno preprost način ocenijo tveganje v svojem podjetju. Smiselno je, da se ga naučijo uporabljati tudi tisti delodajalci, ki so poverili opravljanje vseh ali posameznih nalog organiziranja in zagotavljanja varnosti pri delu zunanjim strokovnim službam, ki imajo dovoljenje za delo.

Usposabljanja bodo:

  • v torek, 27. septembra 2016, v Ljubljani
  • v torek, 4. oktobra 2016, v Mariboru
  • v torek, 11. oktobra 2016, v Kranju

Prijava na izobraževanje

Se boste udeležili katere izmed treh brezplačnih delavnic, kjer vas bodo usposobili za delo s spletnim orodjem ocene tveganja OiRA?

Klikni in deli

Udeleženci se bodo na usposabljanju naučili praktične uporabe orodja OiRA na primeru njihovega podjetja ter s pomočjo strokovnjakov sami ocenili tveganje na pisarniških delovnih mestih, so še zapisali na Inšpektoratu RS za delo.

Podrobnejše informacije glede delavnic si lahko preberete tukaj.

Preberite tudi:

Prijava na izobraževanje

Tudi jeseni se lahko lotite ustanovitve podjetja! Registracija podjetja na VEM točki DATA je brezplačna, hitra in enostavna. Svoj termin si lahko zagotovite na data@data.si ali na telefonu 01 600 1530.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja