Go to Top

Posel na vodi? Seveda! Zdaj sta aktualna čiščenje in manjša popravila bark

Posel na vodi? Seveda! Zdaj sta aktualna čiščenje in manjša popravila bark - Data d.o.o.

 

Poletje se počasi izteka in marsikateri lastnik vodnega plovila že razmišlja o tem, kako plovilo po uporabi očistiti in pripraviti na "zimsko spanje" - ste vedeli, da vam tudi čiščenje in manjša popravila bark lahko prineseta dodatni zaslužek?

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Zagotovo imate na zalogi kakšno dobro idejo, pa je ne upate povedati na glas? Brezplačno jo preverite na seminarju!

Več informacij

Kako urediti izgled družinske barke ali jadrnice? Je treba v njej kaj manjšega popraviti? Dejavnost vzdrževanja polovil je morda bolj sezonske narave, a kljub temu marsikateremu "morskem volku" tudi  zanesljiv vir prihodkov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Za opravljanje dejavnosti čiščenje in manjša popravila oziroma vzdrževanje bark, jadrnic in drugih plovil je potrebno poprej stopiti na VEM točko DATA in doregistrirati pravo dejavnost. Spomnimo, dodajanje dejavnosti je brezplačno, kot je tudi registracija podjetja na VEM točk DATA.

Opisali bomo tudi pomožne dejavnosti za registracijo, ki jih največkrat doregistrirajo podjetniki, ki se ukvarjajo s plovili, kot so navigacija, pilotaža ali sidranje plovil.

Posel na vodi? Seveda! Zdaj sta aktualna čiščenje in manjša popravila barkPopravilo in vzdrževanje ladij in čolnov

Dejavnost »Popravila in vzdrževanje ladij in čolnov« (33.150) zajema vsakršno popravilo in splošno vzdrževanje ladij, jadrnic, čolnov in plavajočih konstrukcij. Dejavnost ni regulirana in ne zahteva posebnih potrdil za registracijo, ne vključuje pa tovarniške prenove ali remonta ali popravila in vzdrževanje ladijskih motorjev, kar v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) spada pod svojo dejavnost, in sicer pod »Gradnja ladij in plavajočih konstrukcij« (30.110) in »Popravila strojev in naprav« (33.120). Slednja je tudi regulirana in lahko za opravljanje zahteva srednjo poklicno izobrazbo ustrezne smeri.

Čiščenje plovil

Gospodinjsko čiščenje ladij pride še posebej prav ob izčrpnem potovanju ali po dobri zabavi na jahti. Ta dejavnost sodi med »Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene« (96.090). Ta dejavnost vključuje tudi druge raznovrstne pod dejavnosti, tudi pomoč v gospodinjstvu in lažja fizična opravila, kot je denimo menjava žarnic in podobno.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Ste vedeli, da vam tudi čiščenje in manjša popravila bark lahko prineseta dodatni zaslužek?

Klikni in deli

V kolikor pa imate v mislih bolj temeljito čiščenje se to smatra kot vzdrževanje in je zajeto v dejavnosti »Popravila in vzdrževanje ladij in čolnov« (33.150), oziroma bolj strokovno gre za čiščenje, ki je zajeto v »Čiščenje cest in drugo čiščenje« (81.290) ter vključuje tudi dezinfekcijo, deratizacijo ipd. V primeru čiščenja naprav ali strojev pa je potrebno registrirati obrtno dejavnost »Drugo čiščenje stavb, industrijskih naprav in opreme« (81.220), ki zahteva tudi srednjo poklicno izobrazbo in primarno vključuje čiščenje bojlerjev,  štedilnikov ipd.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Oddajanje jadrnic in čolnov v najem

Če ste lastnik plovila boste za oddajanje manjših čolnov in jadrnic (brez posadke) morali registrirati dejavnost »Dajanje športne opreme v najem in zakup« (77.210), če pa v najem dajete večje potniške ali ribiške ladje pa to ne velja, saj v tem primeru v poštev pride registracija dejavnosti »Dajanje vodnih plovil v najem in zakup« (77.340).

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kaj pa navigacija, pilotaža ali sidranje plovil?

Če podjetnika zanimajo tudi bolj strokovne storitve, kot so navigacija plovila ali pilotaža, preprosto registrira dejavnost »Spremljajoče storitvene dejavnosti v vodnem prometu« (52.220).

Podjetje lahko hitro in enostavno registrirate tudi poleti. Z našo pomočjo se boste lahko lažje odločili glede na vaše potrebe in želje, zato nas pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po e-mailu data@data.si in dogovorili se bomo za termin. Dobrodošli!

Prijava na brezplačno izobraževanje

DATA d.o.o

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj
 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja