Go to Top

Ponovno odpiranje s.p. – brezplačno svetujemo tudi na 12. Dnevih podjetništva!

Ponovno odpiranje s.p. –ja, bodisi zaradi sezonskega dela ali ob ponovnem odpiranju poslovne priložnosti, je lahko najlažji način, kako se vrniti v podjetniške vode. Kaj pričakovati in na kaj je potrebno paziti v takšni situaciji? Ali in kako bo na ponovno odpiranje vplivala davčna reforma? Odgovorili vam bomo na brezplačnem dogodku: 12. Dnevi podjetništva. Prijavite se lahko TUKAJ, ali s klikom na spodnji gumb.

Prijava 12. Dnevi podjetništva

Ponovno odpiranje s.p. pri nas, podjetju Data d.o.o., je povsem brezplačno!

Ponovno odpiranje s.p. (statusa  samostojnega podjetnika) ali prvi skok v vode  samostojnega podjetnika, je na naši VEM točki podjetja Data d.o.o. najbolj enostavno. Skozi postopek Vas vodi referent, ki Vam pomaga izpolniti vse potrebne obrazce in Vam v okviru postopka lahko tudi odgovori na osnovna vprašanja. Tako je najbolje ponovno začeti s podjetništvom pri Data d.o.o.- pa četudi je minilo od prve registracije en dan ali celo življenje!

12. Dnevi podjetništva 2019

Vas ob ponovnem odpiranju s.p. še vedno bega vodenje knjig? Pri Data d.o.o. imamo poseben računovodski servis za Vas!

Imate bolj podrobna vprašanja glede vodenja knjig kot normiranec? Ponovno odpiranje s.p. odpira več vprašanj kot odgovorov? Pri nas Vam lahko ponudimo strokovno računovodsko svetovanje ali davčno svetovanje. Opišite Vašo situacijo skupaj z vprašanji na data@data.si in poslali Vam bomo ponudbo.

Lahko pa se brezplačno udeležite 12. Dnevov podjetništva in naše svetovalce povprašate, kakšne novosti za vas prinaša nova davčna zakonodaja. Zagotovite si mesto brezplačnih predavanjih in se nemudoma prijavite.

Prijava 12. Dnevi podjetništva

Niste lastnik objekta kjer bo sedež? Za ponovno odpiranje s.p. boste potrebovali novo overjeno izjavo lastnika objekta!

V kolikor niste lastnik objekta, torej stanovanja ali hiše, kjer bo novoustanovljeni s.p. imel sedež, morate za registracijo prinesti novo overjeno izjavo lastnika objekta. Ta izjava ne sme biti starejša od 30 dni in lastnik jo bo moral osebno overiti. Lastnik lahko to izjavo overi brezplačno pri nas (z veljavnim osebnim dokumentom) ob sami registraciji. Lahko jo tudi overi na lokalni Upravni enoti ali pri notarju.

V primeru več lastnikov stanovanja ali hiše, potrebujete za postopek registracije vsaj toliko lastnikov, da bo dosežen delež 25% tega stanovanja ali hiše. Od preostalih lastnikov ne potrebujemo overjenih izjav, vendar se morajo kljub temu strinjati z registracijo podjetja na tem naslovu.

Po izbrisu s.p. niste deležni več olajšav pri prispevkih, kot je to v primeru prvega vpisa v register!

Ob prvem vpisu s.p. v register in tako celo prvo leto znaša olajšava za  prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (PIZ) 50%. V drugem letu je olajšava za PIZ-ov prispevek 30%. Vendar to velja le za prvi vpis v register. Tako ob ponovnem odpiranju, kljub nepopolnem koriščenju te olajšave, te bonitete preprosto ne morete več koristiti.

Tudi znesek prispevkov je pomemben dejavnik. V kolikor gre za ponovno odpiranje s.p.  manj kot 6 mesecev od izbrisa, mora zavarovanec plačevati prispevke od zavarovalne osnove, od katere je plačeval prispevke pred izstopom iz zavarovanja (pred zaprtjem podjetja). V kolikor mine več kot 6 mesecev med ponovnim odpiranjem in izbrisom s.p., pa so obvezni prispevki minimalni.

Popoldanski s.p. sicer plačuje le pavšalne prispevke, ki se ob ponovnem odpiranju ne spremenijo.

 

V kolikor ste že bili normiranec v tem letu? Ali ste še vedno, tudi ko gre za ponovno odpiranje s.p.?

V kolikor je minilo manj kot 18 mesecev od izbrisa velja tudi upoštevati pravilo, ki omejuje višino prihodkov za normiran način vodenja stroškov. Torej prekoračitev zneska 300.000 EUR v dveh zaporednih letih.

 

Dogodek finančno podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in javna agencija SPIRIT Slovenija.

            

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja