Go to Top

Pomoč za gospodarstvo – namenjenih bo 86 milijonov evrov pomoči!

Pomoč za gospodarstvo bo višja kot je bilo predvideno sprva

Pomoč za gospodarstvo oz. sredstva za pomoč bodo višja, kot je bila sprva predvideno. Najprej je bilo predvideno 40 milijonov evrov, sedaj bo za pomoč za gospodarstvo namenjenih 86 milijonov evrov. Državni zbor je sprejel novelo zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina. Z novelo bo širši tudi krog upravičencev do pomoči. Prav tako pa bosta višja znesek pomoči in delež upravičenih stroškov, ki jih bodo podjetja dobila povrnjena.

Odprtje s.p. na DATA točki je hitro in enostavno!

Pomoč za gospodarstvo – 86 milijonov evrov

S spremembo zakona je vlada pomoč podjetjem povečala s 40 milijonov evrov na 86 milijonov evrov. Od tega bo 80 milijonov evrov namenjenih za subvencioniranje cen elektrike in zemeljskega plina. Preostalih 6 milijonov evrov pa so dodatna sredstva za podjetja prizadeta zaradi krize, ki jih bo razpisal Slovenski podjetniški sklad. Ta bi naj bila na voljo v začetku prihodnjega leta.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Pomoč za gospodarstvo – kdo vse bo upravičen?

Pomoč za gospodarstvo smo sicer podrobneje predstavili v našem članku Pomoč gospodarstvu – katera podjetja bodo upravičena? A z novelo bo prišlo do nekaterih sprememb. Krog upravičencev, ki bodo lahko prejeli pomoč za gospodarstvo, se je namreč razširil. Po novem bodo do pomoči upravičeni tudi vsi subjekti iz kmetijstva in ribištva, zasebna društva in zavodi ter gospodarska interesna združenja, zbornice in sindikati. Pomoč za gospodarstvo pa ne bo namenjena subjektom, ki imajo kot glavno dejavnost registrirane finančne in zavarovalne dejavnosti.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Zvišal se bo tudi delež upravičenih stroškov, ki jih bodo podjetja dobila

Pomoč za gospodarstvo oz. novela prav tako zvišuje delež upravičenih stroškov, ki jih bodo podjetja dobila povrnjena. S prvotnih 30 % se bodo ta povišala na 50 % – pri enostavni pomoči. Pomoč za gospodarstvo bodo lahko podjetja in podjetniki dobili preko posebne aplikacije. Oddati bo namreč treba vlogo oz. se prijaviti za pomoč. To bo pripravila Javna agencija Spirit Slovenija. Vloga za pomoč bo na voljo med 1.11 in 15.11.2022.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja