Go to Top

Poletni čas kmalu preteklost?

Poletni čas, morda že kmalu urnih kazalcev ne bomo več premikali

Poletni čas naj bi se ukinil. Pri odločitvi bodo upoštevali mnenja državljanov Evropske Unije, ki so jih zbirali s posebnim vprašalnikom o ureditvi poletnega časa. Vprašalnik je podiral vse rekorde, saj se je zaradi njega nekajkrat sesula spletna stran, kjer je bil objavljen. Samo v prvih dveh tednih ga je izpolnilo več kot milijon državljanov Evropske unije.

Spomnimo: ureditev poletnega časa na ravni Evropske unije velja od leta 1980 in zagotavlja enoten pristop glede premika ure na enotnem trgu. Države EU so neodvisno od ureditve poletnega časa razvrščene v tri različne časovne pasove. Po zakonodaji EU o ureditvi poletnega časa je treba ure premakniti dvakrat letno, da bi upoštevali spreminjanje dolžine dnevne svetlobe in izkoristili razpoložljivo svetlobo v določenem obdobju. To naj bi – predvsem v gospodarstvu – omogočilo prihranek električne energije.

Se vam zdi, da poletni čas vpliva na delo v vašem podjetju? Imate morda poleti drugačen delovni čas kot pozimi?

Vam zgodnje jutranje vstajanje ne leži?

Razmišljate o svojem podjetju, kjer bi si lahko delovni čas določili sami? Na VEM točki Data ob vodenju izkušenih svetovalcev lahko hitro in brezplačno ustanovite podjetje. Data vam tudi kasneje na podjetniški poti stoji ob strani s ponudbo zanesljivih računovodskih storitev, številnimi izobraževanji in podjetniškimi svetovanji. Podjetnikom priporočamo predvsem kakovostno pravno svetovanje, ki lahko prihrani marsikatero zagato.

Ob naši podpori velik del podjetnikov svoj s.p. kasneje preoblikuje v d.o.o., v katerem boljše delovno mesto omogočijo še drugim. Ko boste na tej točki, vam svetujemo udeležbo na našem novem brezplačnem seminarju, kjer predstavljamo vse obveznosti, ki jih delodajalcem nalaga slovenska zakonodaja.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Morda jeseni ne bomo več premikali kazalcev

Po analizi podatkov, pridobljenih z vprašalnikom, bodo podatke posredovali Evropskemu svetu in Evropskemu parlamentu. Napovedujejo, da so možne tri odločitve:

– vse države članice EU obdržijo poletni čas,

– vse države članice EU ukinejo poletni čas,

– vsaka država članica se odloči, kateri čas bi raje imela.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja