Go to Top

Poklici, ki bodo najbolj iskani v letu 2021 po anketi delodajalcev

Poklici za katere je mogoče slutiti, da bodo tudi v prihodnje delodajalci iskali kadre

Poklici, ki jih bo v letu 2021 primanjkovalo in bo s strani delodajalcev veliko povpraševanj po njih, so predvsem v zdravstvu, gradbeništvu, proizvodnji, primanjkovalo bo inženirjev vseh vrst, upravljalcev strojev, računalničarjev, delavcev za socialno oskrbo, računovodij, kuharjev, kurirjev-dostavljalcev…

Informativni izračun plače

Poklici primerni za podjetništvo – zdravstveni delavci

Nekateri od zgoraj naštetih poklicev pa so takšni, da vabijo v podjetniške vode, namesto v zaposlitev. Na naši Data točki SPOT registracije referenti opažamo, da se med poklici z zdravstvenega področja za samostojno podjetniško pot odločajo fizioterapevti in zobozdravniki in tudi specialisti za posamezna zdravstvenega področja.

Informativni izračun za normirance

Poklici primerni za podjetništvo – v gradbeništvu

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Prav tako se za podjetništvo odločajo posamezniki s znanji iz področja gradbeništva. Registriramo podjetja za gradnjo stanovanjskih in nestanovanjskih objektov, za oblaganje tal in sten, za pleskarske storitve in za zaključna gradbena dela, za oddajo nepremičnin, za projektna dela v gradbeništvu, arhitekte in monterje električnih in vodovodnih naprav. Dobro je omeniti da so nekateri poklici v branži gradbeništva celo deficitarni.

Informativni izračun dnevnice

Poklici primerni za podjetništvo – tisti s področja računalništva

Strokovnjaki z računalniškega področja največkrat registrirajo dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) s področja računalniškega programiranja, svetovanja in obdelave podatkov.

Pravni nasvet

Omenimo tudi poklice v gostinstvu

Če kje, na področju gostinstva opažamo v tem času epidemije, popolno zatišje glede odpiranja statusa samostojnega podjetnika. Izjeme so podjetniki, ki registrirajo d.o.o. (restavracije, hoteli), ki se s projekti na tem področju pripravljajo na čas brez omejitev, ki veljajo v obdobju epidemije. Edini poklic na gostinskem področju, ki pa je v izrazitem porastu pa so kurirji, dostavljalci. Jasno ukvarjajo se z dostavo hrane strankam na dom in v veliki večini to dostavo opravljajo kot samostojni podjetniki.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja