Go to Top

Pogodba o poslovnem sodelovanju prekinjena! Kako naprej?

Pogodba o poslovnem sodelovanju z naročnikom se lahko tudi prekine. Podjetniki nas velikokrat kontaktirajo in sprašujejo kaj prekinitev pomeni za Vaš s.p. – ali ga morate zapreti? Seveda temu ni tako!

Informativni izračun plače

Pravniki podjetja DATA d.o.o. Vam lahko svetujejo, ko se sklepa pogodba o poslovnem sodelovanju med Vami in naročnikom!

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Pogodba o poslovnem sodelovanju, ki jo podjetniki sklepajo z raznimi naročniki svojih storitev, je pogosto predmet pravnega svetovanja pri naših pravnikih. Če ste pred podpisom take pogodbe razmislite kako prav bi vam prišel posvet z našim pravnikom!

Za ponudbo nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun dohodnine

 

Pogodba o poslovnem sodelovanju – njeno prekinitev je potrebno načrtovati

Ste morda s.p., ki sodeluje s podjetjem prek pogodbe o poslovnem sodelovanju? Niste zadovoljni z delom, razmerami, odnosom v podjetju in kot rešitev nastale situacije vidite v tem, da se s podjetjem prekine pogodba o poslovnem sodelovanju? Obenem pa se sprašujete, kakšne možnosti imate na trgu, ker kot s.p. s prekinitvijo pogodbe o poslovnem sodelovanju, izgubite stalen vir prihodka v svojem podjetju. Prihodek od drugih dejavnosti ni dovolj velik za pokritje stroškov s.p., ravno tako nimate prihrankov, ki bi vam pomagali prebroditi prehod na samostojno podjetniško pot.

Informativni izračun za normirance

Zaključena pogodba o poslovnem sodelovanju ne pomeni nujno zaprtje s.p.

Verjetno nezadovoljstvo s podjetjem s katerim sodelujete in je z njim podpisana pogodba o poslovnem sodelovanju, ni nastalo čez noč. Običajno se težave kopičijo, rešili pa bi jih takoj, čim prej, zdaj! Če podjetnik želi tudi še potem, ko se pogodba o poslovnem sodelovanju konča, nadaljevati z dejavnostjo, bi bilo odlično, če bi že ob registraciji podjetja ali pa kmalu po ustanovitvi podjetja, razmislil o tem, kaj še zna in lahko počne kot s.p. in registrira oziroma doregistrira ustrezne dejavnosti za katere bo stranki lahko izstavil račun. Tako ni odvisen le od prihodkov, ki jih ustvari s stranko s katero je podpisana pogodba o poslovnem sodelovanju.

Pravni nasvet

Kdaj zapreti s.p. v primeru, da se prekine pogodba o poslovnem sodelovanju?

Običajno s.p., ki delajo za eno stranko, delajo v takem obsegu, da jim pravzaprav ne ostane veliko časa za opravljanje še kakšnih drugih dejavnosti. Če po prenehanju sodelovanja s pogodbeno stranko podjetnik izračuna, da ne bo pokril fiksnih mesečnih stroškov svojega s.p., ker nima dovolj naročnikov in jih v bližnji prihodnosti tudi ne bo dobil, potem je bolje, da zapre s.p.

Časovne omejitve za odprtje novega s.p. ni. Nov s.p. lahko tak podjetnik odpre, če ima poravnane vse obveznosti na FURS.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja