Go to Top

Podaljšan rok za uveljavljanje oprostitve prispevkov do 31.5.2020

Podaljšan rok za uveljavljanje oprostitve prispevkov! Ali ste samozaposleni, imate status kmeta ali družbenika in še niste oddali vloge o zmanjšanem obsega poslovanja na portalu eDavki za uveljavitev oprostitve prispevkov? Ali poznate pogoje pod katerimi je mogoče uveljavljati oprostitev prispevkov po mega zakonu?

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Vse zainteresirane samozaposlene, ki zaposlujete obveščamo, da zaradi izredno velikega povpraševanja organiziramo brezplačni webinar, na katerem vam bo naša pravnica, Manja Veličkovič, razložila kakšne možnosti, pravice in obveznosti imate v času epidemije. Poleg tega pa bo odgovorila še na marsikatero drugo vprašanje. Tisti, ki šele razmišljate o samostojni podjetniški poti pa se lahko prijavite na katerega izmed naših brezplačnih webinarjev, kjer bodo naši podjetniški svetovalci odgovarjali na vaša vprašanja glede registracije podjetja (s.p. in d.o.o.) ter vam dali nasvet kako svoj hobi spremenite v posel.

Informativni izračun plače

Podaljšan rok za uveljavljanje oprostitve prispevkov do 31.5.2020

Potrebujete računovodsko svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Finančna uprava sporoča, da je podaljšan rok za uveljavljanje oprostitve marčevskih in aprilskih prispevkov. Podaljšan rok velja za samozaposlene, kmete, verske uslužbence in družbenike! Podaljšan rok velja do vključno 31.5.2020.

Do 31.5. lahko samozaposleni, osebe s statusom kmeta in družbeniki podajo izjavo o zmanjšanem obsegu poslovanja. Uveljavljajo lahko oprostitev prispevkov in zahtevajo uveljavitev mesečnega temeljnega dohodka za mesec marec, april in maj 2020.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Podaljšan rok – tudi za spremembo že oddane izjave!

V primeru, da ste že oddali izjavo, ki pa jo želite spremeniti, vas opozarjamo, da nova izjava »povozi« prejšnjo izjavo, zato je potrebno v časovno zadnji izjavi o zmanjšanem obsega poslovanja zahtevati tako oprostitev plačila prispevkov kot temeljni dohodek za tiste vse mesece, za katere uveljavljate ukrepe.

Kaj drugi korona paket prinaša samozaposlenim?

Podaljšan rok, a še vedno zahteva, da so poravnane vse davčne obveznosti!

Finančna uprava opozarja, da je za uveljavljanje ukrepa oprostitve plačila prispevkov treba imeti poravnane vse zapadle davčne obveznosti na dan vložitve izjave preko eDavkov. Svetujemo vam, da se predhodno posvetujte z računovodjo ter pred oddajo izjave o zmanjšanem obsega poslovanja preverite stanje na svoji kartici zavezanca na spletnem portalu eDavki.

Za uveljavljanje ukrepa povračila temeljnega dohodka pa je treba imeti poravnane vse davčne obveznosti na dan uveljavitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (oz. mega zakon). Finančna uprava bo to upravičenost preverjala po davčni kartici zavezanca na dan 9. 4. 2020.

Krizni dodatek za delavce, ki delajo je obvezen!

Ste podjetje z dolgoletno tradicijo pa vam je v času epidemije upadel promet? Ste komaj dobro začeli samostojno podjetniško pot in zaradi epidemije koronavirusa ne morete pričeti s poslovanjem v načrtovanem obsegu? Bi želeli kandidirati na javnem razpisu ali zgolj uveljavljati katerega izmed korona ukrepov? Pišite nam na data@data.si!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja