Go to Top

Plovilo ali jadrnica: nakup Vašega življenja! Kaj pa obdavčitev?

Plovilo je vsekakor najbolj sanjski in luksuzni nakup celega življenja! Kaj vas čaka v kolikor ste poleti kupili jadrnico ali kakšno drugo plovilo? Izkušeni Datini strokovnjaki Vam pomagajo iz zadrege in odgovorijo na Vaša davčna in pravna vprašanja.

Informativni izračun dohodnine

Tudi ob koncu toplega poletja nekaterim utrne prav ideja za nakup jadrnice ali katerega drugega plovila. Tudi takšen nakup velja za poseben podvig, ki najverjetneje ni omejen samo z sredstvi, ki jih imate na razpolago. Dobro se je zanj  pripraviti s finančnim in davčnem načrtom, kot za vsakršno drugo življenjsko situacijo. Tudi tu smo Vam lahko v pomoč pri podjetju Data d.o.o.

Predstavitev aktualnih javnih razpisov

 

Želite ugotoviti Vašo prave davčne obveznosti? Povprašajte po storitvah našega davčnega ali pravnega svetovanja?

Niste sigurni v Vašo davčno situacijo? Pri podjetju Data d.o.o. se ponašamo z skoraj 30-letnimi izkušnjami in strokovnimi svetovanji iz področja zakonodaje in davkov. Smo tudi učinkovit računovodski servis in naše stranke uživajo posebne ugodnosti pri svetovanjih s strani naših strokovnjakov. Imamo tudi poseben oddelek za tujce in tim pomagamo pri registraciji podjetja ali pridobivanja delovnih dovoljenj.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

 

Imate plovilo daljše od 5 metrov? Potem boste obdavčeni…

Lastniki plovil, ki so daljša od 5 metrov, so zavezanci za davek na vodna plovila in dodatni davek od plovil, v kolikor so rezidenti Slovenije. Nerezidenti (tujci) so tudi zavezanci za oba davka, če so njihova plovila vpisana v našo evidenco plovil. Zavezanci so ne glede na to, ali so plovila registrirana v Sloveniji ali v tujini.

Potrebujete računovodsko svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Davčni zavezanec mora plovilo, ki izpolnjuje pogoje za vpis v evidenco plovil pri Upravi za pomorstvo morate pri FURS-u oddati obrazec za prijavo. Tega lahko vloži lastnik, solastnik ali skupni lastniki plovila, oz. uporabnik plovila, v kolikor je plovilo predmet pogodbe o lizingu ali pogodbe o zakupu. Rok za prijavo, kot tudi spremembo podatkov je 30 dni po nabavi plovila.

Pravni nasvet

 

Plovilo in davčna obveznost se z leti znižuje!

Davčna obveznost je pri posameznem davku znižuje glede na življenjsko dobo plovila. Vsako dopolnjeno leto starosti se tako zniža za 5% – a preostanek davčne obveznosti ne sme biti nižji od 50% davčne obveznosti za novo plovilo.

Poleg prve registracije je strošek tudi podaljšanje plovnega dovoljenja vsakih 5 let. Preračunati je potrebno tudi popravila in vzdrževanje plovila in tako je vmesno tudi pretehtati med nakupom in najemom plovila.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja