Go to Top

Papirnat certifikat za zdravstveno oskrbo v tujini lahko natisnete sami!

Papirnat certifikat za uveljavljanje zdravstvenega zavarovanja v tujini – po novem kar preko spleta!

Papirnat certifikat oz. dokument, ki začasno nadomešča evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, si sedaj lahko naročite preko spleta ter »natisnete« kar sami doma! Takšen papirnat certifikat zadostuje za uveljavljanje zdravstvenih storitev med začasnim bivanjem ali potovanjem v tujini.

Ustanovitev podjetja na DATI je hitra in enostavna!

Papirnat certifikat in evropska kartica zdravstvenega zavarovanja – je to kartica s čipom od ZZZS?

Naj vas spomnimo – evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni enaka kartici ZZZS s čipom, ki jo uporabljamo v nacionalni zdravstveni mreži. Evropska kartica je namreč posebna kartica, s katero lahko v tujini uveljavljate nujne oziroma potrebne zdravstvene storitve v javni zdravstveni mreži. Naročite jo ločeno od kartice ZZZS in to smo opisali v prispevku Evropska zdravstvena izkaznica – naročite jo, še preden odpotujete!.

Uporabite kalkulator za informativni izračun plače!

Papirnat certifikat pridobite hitreje kot evropsko kartico!

Namesto evropske kartice lahko naročite papirnat certifikat, ki v tiskani obliki zadostuje in nadomešča evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. S to razliko, da se ta izdaja za največ 90 dni. Pridobitev tega pa je po novem veliko bolj enostavna in hitrejša! Na evropsko kartico namreč čakate vsaj od 4 do 7 delovnih dni!

Preberite tudi – Odsotnosti z dela, katere so poleg dopusta?

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplačuje?

Papirnat certifikat, ki nadomešča evropsko kartico, si po novem natisnete sami doma!

Začasno nadomestilo za evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja si od sedaj sami natisnete preko spletnega portala. Tako lahko “prihranite” dodatni obisk izpostave ZZZS pred načrtovanim odhodom!

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Kje naročim papirnat certifikat za uveljavljanje zdravstvenega zavarovanja?

Naročilo za papirnat certifikat oddate kar preko spletne strani ZZZS. Ob izpolnitvi podatkov in oddaje vloge se vam prikaže okence, ki dokazuje, da je bilo naročilo uspešno izvedeno. Certifikat se vam zatem avtomatično generira v »pdf« obliki in pošlje na izbran e-naslov. Tega si kot takega tudi natisnete in ga hranite za na pot.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Lahko papirnat certifikat naročite čeprav imate zaenkrat še veljavno evropsko kartico?

Za papirnat certifikat je smiselno zaprositi tudi takrat, kadar je evropska kartica še veljavna. Papirnat certifikat ob izdelavi velja največ 90 dni.

Preberite tudi – Koliko znašajo s.p. prispevki za leto 2022?

Kje vse sta veljavna, papirnat certifikat in evropska kartica?

Tako certifikat, kot tudi evropska zdravstvena kartica, veljata v državah Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora, Švici, Republiki Severna Makedonija, Republiki Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini ter Avstraliji.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja