Go to Top

Paket interventnih zakonov končno sprejet! Že poznate njihovo vsebino?

Paket interventnih zakonov je bil danes sprejet v Državnem zboru. Ali že poznate vsebino posameznih zakonov? Ne izgubljajte dragocenega časa s študijem posameznih zakonov, ampak se naročite na pravno svetovanje, kjer boste prejeli točne, zanesljive in preverjene informacije!

Ste lastnik podjetja in vam je upadel promet? Se bojite, da bo do tega prišlo? V pravni službi DATA vam pomagamo pri pridobitvi državnih pomoči! Pišite nam na data@data.si .

Paket interventnih zakonov

Potrebujete nasvet s področja delovnega prava? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Namen interventnih zakonov je omilili posledice epidemije novega koronavirusa za gospodarstvo. Država bo v sklopu paketa inteventnih zakonov priskočila na pomoč delodajalcem, ki bodo delavce zaradi motene dobave ali izpada naročil napotili na čakanje na delo doma. Povračilo bo mogoče zahtevati le pod točno določenimi pogoji!

Pri Data d.o.o. tudi svetovanja o novostih, ki jih prinaša paket interventnih zakonov!

Ali bodo delavci v vašem podjetju kljub koronavirusu še naprej nemoteno opravljali delo na delovnem mestu kot do sedaj? Ali boste napotili delavca na čakanje na delo ? Ali lahko delodajalec pošlje delavca na neplačan dopust v času epidemije? Ali lahko delodajalec sklene novo pogodbo o zaposlitvi, ki bo veljala samo v času izrednih razmer? Kakšne pravice imajo delavci glede na sprejeti paket interventnih zakonov? Kakšne pravice imajo delodajalci glede na paket interventnih zakonov? Kakšne možnosti imajo delodajalci po obstoječem Zakonu o delovnih razmerjih? Ali ste upravičeni do likvidnostnega kredita ali nepovratnih sredstev? Na vsa ta in mnoga druga vprašanja vam lahko odgovorijo naši pravni svetovalci ! Pokličite in se dogovorite za pravno svetovanje!

Informativni izračun plače

Paket interventnih zakonov – ali veste kateri so ti zakoni?

Državni zbor je danes sprejel paket interventnih zakonov. Paket interventnih zakonov obsega:
– Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP),
– Zakon o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju (ZIUJP),
– Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK),
– Zakon o interventnih ukrepih na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane (ZIUPKGP),
– Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ).

Posamezni zakon bo stopil v veljavo naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Svetujemo vam, da spremljate našo spletno stran, kjer vas bomo seznanili z vsemi podrobnostmi in vsebino vsakega posameznega zakona!

Pravni nasvet

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja