Go to Top

Odprtje s.p. potem, ko ste temeljito analizirali svojo poslovno idejo

Odprtje s.p. – pripravite se na to s pomočjo storitev podjetja DATA d.o.o.

Odprtje s.p. posameznik načrtuje iz različnih razlogov. Bodisi zaradi dodatnega zaslužka, zaradi uresničitve svoje poslovne ideje, zaradi dolgoletnega hobija, zaradi nezmožnosti sklenitve pogodbe o zaposlitvi ali pa enostavno zato, ker se odloči, da bo svojo delovno kariero nadaljeval v podjetništvu. Vsem razlogom pa je skupno, da se mora posameznik na odprtje s.p. temeljito pripraviti.

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Kaj vključuje priprava na odprtje s.p.?

Izoblikovali ste svojo poslovno idejo in potrebno bo preveriti ali je lahko vaša poslovna priložnost. Preveritev poslovne ideje s poslovnim načrtom je faza priprave, kjer bodoči podjetnik pridobi celovit vpogled v poslovno idejo. Lahko jo še dodela, preoblikuje ali celo zavrže. Denarni tok v sklopu poslovnega načrta vam lahko pomaga pripraviti računovodja. Ko ste zadovoljni s poslovnim načrtom in vas znanci, prijatelji in sorodniki cukajo za rokav, kdaj vendar že bodo lahko kupili izdelek ali naročili storitev, je čas, da začnete razmišljati o tem, da je čas za odprtje s.p.. Naslednja faza je zbiranje informacije o tem, kaj je potrebno vedeti za odprtje s.p.. Udeležite se lahko izobraževanja z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetje, kjer vam predavatelj razloži postopek in poda informacije za odprtje s.p.. Več informacij o vsebini seminarja najdete na tej povezavi. Lahko pa vam pri pripravi na odprtje s.p. svetujejo svetovalci podjetja DATA.

Informativni izračun plače

Odprtje s.p. na DATA točki

Odprtje s.p. na DATA točki je s strani referenta DATA točke voden postopek, na katerega se je potrebno naročiti. Voden postopek za odprtje s.p. na DATA točki pomeni, da referent izpolni potrebne obrazce za vpis podjetnika v poslovni register (AJPES), obrazec za prijavo davčnih podatkov (za FURS) in obrazec za prijavo podjetnika v zdravstveno zavarovanje (M1 obrazec za ZZZS). Vse potrebne dokumente torej za odprtje s.p.. Podjetnik jih podpiše, referent pa jih elektronsko odda na omenjene institucije. Sklep o vpisu v poslovni register podjetij prejme podjetnik na naslov podjetja v nekaj dneh po datumu, ki ga je določil za za odprtje s.p. Z njim na banki odpre TRR račun za namene poslovanja s.p. in lahko posluje.

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

podjetniško svetovanje

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Odprtje s.p. in potrebni dokumenti za postopek registracije

Na postopek registracije s.p. mora oseba prinesti:

veljaven osebni dokument

-svojo davčno številko

-po potrebi tudi overjeno izjavo lastnika za s.p., če bo naslov s.p. na lokaciji, katere lastnik ali vsaj solastnik ni podjetnik sam

Na postopek registracije mora priti osebno. Lahko pooblasti osebo, ki namesto njega opravi postopek registracije. V tem primeru pooblaščena oseba na postopek registracije prinese pooblastilo podjetnika, ki mora biti notarsko overjeno. Postopek za odprtje s.p. na DATA točki traja 30 minut.

Se odločate za odprtje s.p.? Bi v fazi temeljite priprave na odprtje s.p. želeli individualno obravnavo pri podjetniških svetovalcih DATE? Pišite jim za ponudbo na data@data.si ali jih pokličite na 01 6001 530. Z veseljem vam bodo pomagali in vas usmerili na vaši podjetniški poti.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja