Go to Top

Odprite d.o.o. v novem letu na DATI – s postopkom lahko začnete takoj!

Odprite d.o.o. v novem letu – postopek registracije pa opravite že v decembru. Tako boste lahko že na začetku leta takoj poslovali. V nadaljevanju bomo opisali celoten potek registracije. V kolikor pa bi pred odprtjem podjetja potrebovali individualno svetovanje, so vam na voljo naši podjetniški svetovalci. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite ponudbo svetovanja. Sam postopek registracije d.o.o pa na Dati opravite brezplačno!

Izračunajte si svojo plačo z našim kalkulatorjem

Odprite d.o.o. v novem letu – pogoji za odprtje d.o.o.

Pogoji za ustanovitev d.o.o. na DATA točki so:

  1. Bodoči družbenik ne sme biti davčni dolžnik, ne sme biti kaznovan za prekrške, ki zadevajo preteklo poslovanje morebitnih podjetij, zaposlovanja na črno, neplačevanja prispevkov za socialno zavarovanje (255. člen ZGD-1).
  2. Na postopek na DATA točko morajo vpleteni priti osebno z osebnimi dokumenti.
  3. Za ustanovitveni kapital mora družbenik nameniti kapital v denarju, najmanj 7.500,00 evrov, ki ga nakaže oz. položi na začasni račun na izbrani banki.

Ustanovite podjetje – na enostaven način

Odprite d.o.o. v novem letu – postopek registracije d.o.o. na DATA točki

Postopek na DATA točki je voden postopek in referent DATA točke pripravi vso potrebno dokumentacijo za ustanovitev d.o.o.:

  1. Akt o ustanovitvi;
  2. Sklep o imenovanju zastopnika;
  3. Sklep o določitvi poslovnega naslova;
  4. Sklep o določitvi e-naslova podjetja;
  5. Izjavo zastopnika;
  6. Davčne podatke.

Podjetnik podpiše vso dokumentacijo in referent mu izroči izvod akta o ustanovitvi, sklep o imenovanju zastopnika in sklep o poslovnem naslovu. To so dokumenti s katerimi se odpre začasni račun na izbrani banki, kamor se nakaže ustanovni kapital. Banka izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga v originalu vrne nazaj na DATA točko. Takrat referent lahko elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. To v približno tednu dni pregleda podatke podjetja. Če je z vlogo vse v redu, sodišče izda sklep o vpisu v poslovni register. S tem sklepom se podjetnik vrne nazaj na banko in začasni račun spremeni v poslovni račun. Podjetje lahko takrat začne s poslovanjem.

Izberite zanesljiv računovodski servis

Naredite informativni izračun dohodnine z Data kalkulatorjem

Odprite d.o.o. v novem letu – postopek registracije pa opravite v decembru

Bodoči družbenik in zastopnik d.o.o. lahko že v mesecu decembru na DATA točki pripravi dokumentacijo za ustanovitev d.o.o. Smiselno je dokumente pripraviti zadnji teden v decembru, jih podpisati in z dokumentacijo, ki jo podjetnik prejme od referenta DATA točke, odpreti začasni račun na banki. Ker podjetnik ne želi biti registriran še letos, je pomembno, da upošteva navodilo referenta DATA točke: »Potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga pridobite na izbrani banki potem, ko nakažete ustanovni kapital, vrnite na našo DATA točko po novem letu!«

Kilometrina – koliko znaša v 2023?

Podjetnik ima namreč 14 dni časa, da referentu DATA točke vrne potrdilo o vplačilu kapitala. Šele takrat referent elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. Sodišče nekaj dni pregleduje podatke na vlogi. Če je vse v redu s podatki, izda registrsko sodišče Sklep o vpisu v poslovni register. Podjetje je registrirano. Podatki podjetja so vidni v registru AJPES. Pomembno je, da je datum vpisa v letu 2024.

Za več informacij nas lahko pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si. Povezali se boste lahko z našimi podjetniškimi svetovalci.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja