Go to Top

Odpiranje d.o.o. – kdaj in kje se postopek lahko opravi brez stroškov?

Odpiranje d.o.o. ni povezano s stroški na DATA točki, če izpolnjujete določene pogoje. Več o tem v nadaljevanju. V kolikor želite ustanoviti s.p. ali d.o.o., pokličite na 01 600 1530 ter se dogovorite za termin registracije podjetja. Skozi celoten postopek vas bodo brezplačno vodili izkušeni Datini referenti.

Brezplačno registrirajte podjetje

Odpiranje d.o.o. – kdaj to lahko brezplačno uredite na DATA točki?

Če na registracijo d.o.o. družbenik pride osebno, če zanj ne obstajajo omejitve za odpiranje d.o.o. iz 10.a člena ZGD-1 ter če za odprtje d.o.o. družbenik nameni ustanovitveni kapital v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov.

Izračunajte si plačo

Izberite zanesljivega računovodjo

Kdaj pa je odpiranje d.o.o. povezano s stroški?

Kdaj pa odpiranje d.o.o. ni mogoče na DATA točki? Kadar družbenik pooblasti drugo osebo za postopek registracije ter kadar želita zakonca skupaj postati družbenika v d.o.o. Prav tako ustanovitev d.o.o. na DATA točki ni možna, ko družbenik za ustanovitveni kapital nameni osnovna sredstva. Enako velja tudi, kadar želi družbenik v družbeno pogodbo zapisati dodatne člene, ki posebej določajo razmerja med družbeniki. V vseh teh primerih mora družbenik odpiranje d.o.o. opraviti pri notarju, seveda proti plačilu.

Izračunajte si dohodnino

Odpiranje d.o.o. in postopek na DATA točki

Odpiranje d.o.o. na DATA točki je postopek, ki ni povezan s stroški pri pripravi dokumentacije. Referent DATA točke deležnike na postopku vodi skozi pripravo vse potrebne dokumentacije. Družbeniku po podpisu dokumentacije izroči dokumente za banko za odprtje začasnega računa (kamor bo družbenik ali več njih položil, nakazal kapital) in po prejemu kompletne dokumentacije za d.o.o., elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. Družba je registrirana in vpisana v register podjetij v roku tedna dni po oddani popolni vlogi na sodišče.

Razlike med s.p. in d.o.o.

Odpiranje d.o.o. in dodatne storitve DATA točke

Pred postopkom registracije podjetja se posamezniki lahko posvetujejo s svetovalci podjetja DATA o tem, kaj je zanje najbolj ugodna varianta za odpiranje d.o.o. Odločijo se lahko tudi za pomoč računovodskega servisa DATA pri davčno, finančnem in računovodskem delu poslovanja družbe. Pri zaposlovanju delavcev v podjetju pa jim lahko pomagajo strokovnjaki naše pravne službe.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja