Go to Top

Nizkocenovni leti – formula za okrevanje na Kitajskem!

Nizkocenovni leti so formula za robustno okrevanje, ki so jo ubrale večje letalske družbe na Kitajskem. Nekatere letalske družbe tako efektivno že plačujejo ljudem, da ti potujejo.

Informativni izračun plače

Pri podjetju DATA d. o. o. že vrsto let izvajamo strokovne seminarje in predavanja. Tematike, ki jih najpogosteje vključujemo, so iskanje podjetniške ideje, registracija podjetja, zaposlovanje, pa tudi vodenje knjig (za normiranca ali po dejanskih stroških).  Večino izvajanih seminarjev je brezplačnih – omogočajo vam dober začetek podjetniške poti, zato si oglejte nabor naših seminarjev na povezavi in se prijavite!

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Bi takšna strategija delovala tudi pri Adrii?

Nizkocenovni leti, kot je na primer let iz Pekinga v Hangčou, ki je na razpolago že za 180 juanov oz. 26 ameriških dolarjev, so dober primer strategije, ki so ga ubrale domače letalske družbe na Kitajskem. Poleg uspeha, ki ga je Kitajska imela pri zajezitvi širjenja COVIDa, je to ena izmed bolj zanimivih in perspektivnih strategij za potrošnike. S takšnimi nizkocenovnimi leti naj bil letalske družbe privabile potrošnike in spodbudile njihovo zaupanja v varnost potovanja v času po epidemiji.

Četrti protikoronski paket

Nizkocenovni leti – najboljši med dvema slabima izbirama

Nizkocenovni leti predstavljajo boljšo alternativo med izbirama, ki so na voljo letalskim družbam. Te namreč ustvarjajo izgubo v obeh primerih. Kitajske letalske družbe so trenutno v krhki situaciji, a je model nizkocenovnih letov boljši kot model ozemljitev letalske flote.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Nekatere letalske družbe efektivno že plačujejo ljudem, da ti potujejo!

Analitiki ocenjujejo, da v nekaterih primerih letalske družbe s takšnimi nizkocenovnimi leti efektivno plačujejo potnikom, da ti letijo. A strokovnjaki razumejo učinek te strategije kot prizadevanja ustvarjanja alternativnih prihodkov podpornih storitev k samemu letenju. Med drugim pripomorejo tudi k ustvarjanju zaupanja potrošnikov.

Informativni izračun dnevnice

Nizkocenovni leti za nekaj centov

Strategija se uporablja tudi v drugih azijskih državah – ponekod so nizkocenovni leti še cenejši. Tako letalske družbe v Vietnamu ponujajo lete na jug države za naslednje lunarno novo leto že za 9 ameriških centov.

Tudi v Združenih državah, kjer so primeri okužbe še številčnejše, se letalske družbe odločajo za visoke popuste v primeru rezervacije letov kasneje v letu.

Pravni nasvet

Nevarnost te strategije

Strokovnjaki opozarjajo, da je strategija vzdržljiva le, če potniki zadosti zaupajo v letenje in varnost te storitve. V nasprotnih primerih se lahko močna domača letalska aktivnost v primeru več zaporednih izbruhov ponesreči.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja