Go to Top

Najbolj brano v nedeljo: polovični prispevki za popoldanski s. p.!

Ob vikendih pregledujemo, po katerih člankih ste naši bralci najbolj klikali in kaj je bilo najbolj brano. Po tretjem tednu dohodninskega kraljevanja na vrhu lestvice branosti se je tokrat na vrh povzpel članek o tem, katere prispevke tisti, ki imajo popoldanski s. p., lahko plačajo polovično. Brali pa ste tudi o razlikah minimalnih prispevkov za samostojnega podjetnika in za zaposlenega ter o registraciji podjetja – zasebnega vrtca.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Poznate vse funkcije, ki jih morate pokriti tudi, če ste mikro podjetje? Brezplačno vam povemo, katere so in kako jih upravljati!

Več informacij

Prijava na brezplačno izobraževanje

Najbolj brano v nedeljo: polovični prispevki za popoldanski s. p.!

najbolj branoTa teden vas je najbolj zanimal članek o polovičnih prispevkih za popoldanski s. p. Tako je, prispevki so v nekaterih primerih res lahko polovični – kot smo pisali, zavezanci plačajo polovico zneska prispevka za mesec, v katerem opravljajo dejavnost 15 dni ali manj. Prispevek se plačuje mesečno do 15. v mesecu za pretekli mesec.

Prispevek za zdravstveno zavarovanje za popoldanski s. p. od januarja 2016 dalje znaša 32,67 evra. Prispevek se plačuje mesečno, do 15. dne v mesecu za pretekli mesec. Plača se vedno celotni znesek, ne glede na dejansko število dni opravljanja dejavnosti v mesecu. Več si lahko preberete na tej povezavi.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Minimalni prispevki: s. p. in zaposleni

Zanimala vas je tudi primerjava med minimalnimi prispevki za s. p. in za zaposlenega. Samozaposleni mesečno plačujejo dobrih 32 evrov več za minimalne socialne prispevke. Vendar pa lahko, v primerih, ko zaslužijo več, uveljavljajo tudi stroške. Celoten članek s primerjavo prispevkov si lahko preberete v Minimalni prispevki za s. p. in za zaposlenega.

Najbolj brano pretekli teden: polovični prispevki za popoldanski s. p.!

Klikni in deli

Bi odprli zasebni vrtec?

Na lestvico najbolj brano pa se je tokrat uvrstil tudi članek o registraciji podjetja, in sicer o registraciji zasebnega vrtca. Preverili smo, kaj vse potrebujete, da odprete zasebni vrtec. Kot smo že večkrat poudarili, s. p. ali d. o. o. brezplačno in hitro registriramo tudi na VEM točki DATA.

Imeti zasebni vrtec se ne enači z varuhom predšolskih otrok ali zasebnim vzgojiteljem, prav tako pri tem ne gre za dejavnost občasnega varovanja, ki jo denimo lahko opravljate kot osebno dopolnilno delo. Če se ukvarjate z varstvom otrok (torej dnevno varstvo, ne, da imate vrtec), naj vas pri tem spomnimo na zakonodajo, po kateri morate imeti za varovanje otrok ustrezno izobrazbo. Več o tem pa najdete tukaj.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja