Go to Top

Nadomestilo za bolniško po 31.5. spet v breme delodajalca

Nadomestilo za bolniško odsotnost od prvega dne odsotnosti od dela je tudi eden izmed ukrepov države za zajezitev epidemije koronavirusa. Ta ukrep se izteče z 31. majem!

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Delodajalci, so vaši delavci na bolniški, pa ne veste kako po izteku epidemije prevzemati bolniške liste? Ali pa ste morebiti izgubili zaposlitev in razmišljate, da bi ustanovili lastno podjetje in zaslužili s svojim hobijem? Na DATA d.o.o. organiziramo brezplačne webinarje, kjer boste našim svetovalcem lahko zastavili marsikatero vprašanje! Vljudno vabljeni!

Informativni izračun plače

Podjetje Data d.o.o. Vam nudi računovodsko storitev, ki lahko tudi obračun plač, pripravo zaposlitvene pogodbe za zaposlenega in tudi brezplačne webinarje!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Pri podjetju Data d.o.o. že 30 let nudimo celostno storitev računovodskih, pravnih in davčnih uslug za podjetja in samostojne podjetnike. Pri nas si lahko zagotovite računovodskih storitev po Vaši meri, ki lahko vključuje med drugim tudi svetovanja iz pravnih ali davčnih področij.

Prav z Data d.o.o. lahko svoje poslovanje prilagodite in optimizirate, kar Vam olajša doseganje Vaših zastavljenih ciljev!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Nadomestilo za bolniško ponovno v breme delodajalca do vključno 30. dne!

Po 31. maju bo nadomestilo za bolniško odsotnost ponovno v breme delodajalca do vključno 30. delovnega dne odsotnosti. Delavcu, ki je odsoten zaradi bolezni, poškodbe ali nege družinskega člana, mora delodajalec izplačevati nadomestilo za bolniško odsotnost. To nadomestilo mora delodajalec izplačevati 30 delovnih dni in največ 120 delovnih dni v enem letu.

Pravica do regresa in čakanje na delo

Po tridesetih delovnih dneh nadomestilo za bolniško v breme ZZZS!

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) prevzame obveznost izplačevanja bolniškega nadomestila po tridesetih delovnih dneh.

Višina nadomestila v breme ZZZS se razlikuje glede na razlog odsotnosti in števila koledarskih dni zadržanosti od dela. Nekaj podrobnosti si lahko preberete v spodnji tabeli:

Razlog Višina nadomestila v breme ZZZS
Do 90 koledarskih dni zadržanosti Nad 90 koledarskih dni zadržanosti
Bolezen 80% od osnove 90% od osnove
Poškodba izven dela 70% od osnove 80% od osnove
Poklicna oblezen 100% od osnove 100% od osnove
Poškodba pri delu 100% od osnove 100% od osnove
Nega 80% od osnove 80% od osnove
Izolacija 90% od osnove 100% od osnove
Spremstvo 70% od osnove 80% od osnove

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Nadomestilo za bolniško odsotnost v času pandemije – oddati je potrebno zahtevek za povračilo!

Nadomestila za bolniško odsotnost zaposlenega od prvega dne, je v času razglašene epidemije kril ZZZS. Za povračilo nadomestila je po Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP), potrebno oddati zahtevek.

Zahtevek za povračilo je potrebno vložiti po tem, ko je nadomestilo za bolniško odsotnost bilo zaposlenemu že izplačano. Vendar najpozneje do 30. septembra 2020!

ZNESEK REGRESA 2020

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja