Go to Top

Marčevska brezposelnost skoraj rekordno nizka!

Marčevska brezposelnost – 6,6 % manj brezposelnih kot februarja

Marčevska brezposelnost – konec marca je bilo na zavodu za zaposlovanje registriranih 60.534 brezposelnih. Podatki kažejo, da brezposelnost pada.

Informativni izračun plače

Marčevska brezposelnost – brezposelnost pada

Ob koncu marca je bilo na ZRSZ registriranih nekaj več kot 60 tisoč brezposelnih. To pomeni, 6,6 % manj kot februarja ter 26,7 % manj kot marca 2021. Marčevska brezposelnost je bila celo druga najnižja, odkar se ti podatki beležijo. Manj brezposelnih je bilo le septembra 2008. Takrat je bila številka brezposelnih 59.303.

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na [email protected]!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Marčevska brezposelnost – na novo prijavljenih 4320 brezposelnih oseb!

Marca se je na Zavodu prijavilo 4320 brezposelnih oseb. To je 7,6 % več kot februarja 2022 ter 5,4 % manj kot marca 2021. Med novo prijavljenimi se je 2001 oseba prijavila zaradi izteka zaposlitve za določen čas, 50 pa zaradi stečajev. 737 je bilo presežnih delavcev, 398 je bilo iskalcev prve zaposlitve.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Marčevska brezposelnost – odjavljenih 8.569 oseb

Da je bila marčevska brezposelnost tako nizka, je vplivalo tudi dejstvo, da je Zavod marca iz evidence odjavil 8569 brezposelnih oseb. Od teh se jih je zaposlilo oz. samozaposlilo 5814. To je 15,9 % več kot februarja in 27,1 % manj kot marca lani. Med tistimi, ki so se zaposlili je bilo največ tajnikov, delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih ter prodajalcev. Veliko se jih je zaposlilo tudi kot delavci za preprosta dela pri nizkih gradnjah, izvajalci suhomontažne gradnje, štukaterji, čistilci, strežniki ter gospodinjski pomočniki v uradih, hotelih in drugih ustanovah. Zaposlitev je dobilo tudi veliko zidarjev, skladiščnikov in uradnikov za nabavo ter prodajo, natakarjev, komercialnih zastopnikov za prodajo ter voznikov osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil. V prvih treh mesecih letošnjega leta se je na ZRSZ na novo prijavilo 16.988 oseb.

Postanite stranka našega računovodskega servisa Data!

Marčevska brezposelnost – na zavodu prvi ukrajinski begunci

Kot smo pisali nedavno je možno tudi zaposlovanje ukrajinskih beguncev, ki imajo na podlagi izkaznice o začasni zaščiti pravico do prostega dostopa na trg dela. Se pa lahko tudi prijavijo v evidenco iskalcev zaposlitve pri zavodu za zaposlovanje. Do 5. aprila je bilo sicer na zavodu prijavljenih manj kot pet ukrajinskih beguncev.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja