Go to Top

Lovite še zadnje poletne dni in hkrati prebirate sveže Datine novice?

Lovite še ene zadnjih sončnih dni in hkrati prebirate sveže Datine novice? Tako je prav! Za vas pa ob sobotah, kot to je že postala navada, pregledujemo, kaj ste minuli teden najbolj brali. Kaj menite, ali predlog novega dohodninskega razreda še vedno ostaja najbolj bran članek?

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Hobi lahko stane vaš novi posel! Skok v podjetništvo prinaša marsikatero prednost! Že poznate vse?

Več informacij

Tako je! Nova dohodninska lestvica, ki prinaša nov dohodninski razred, bo med 2. in 3. dohodninski razred uvedla nov razred s 34-odstotno davčno stopnjo, ki bo veljala za neto letno davčno osnovo v razponu od 20.400 evrov do 48.000 evrov. Predlog navaja tudi znižanje davčnih stopenj zadnjih dveh dohodninskih razredov, in sicer z 41 odstotkov na 39 odstotkov in s 50 odstotkov na 47 odstotkov. Nov zakon pa naj bi začel veljati s 1. januarjem 2017. Več: Bo nova dohodninska lestvica v uporabi za davčna leta od januarja 2017 dalje?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kratkotrajno deloDatine novice

Na drugo mesto Datine lestvice branosti se je uvrstil članek o kratkotrajnem delu. Veste, kateri družinski član vam lahko pod določenimi pogoji pomaga pri delu brez, da bi ga rabili plačati? Še vedno pa morate zanj plačevati tudi mesečni prispevek za zavarovanje za poškodbe pri delu in poklicne bolezni oseb, ki opravljajo tovrstno delo, v višini 4,62 evra.

Lovite še zadnje poletne dni in hkrati prebirate sveže Datine novice! Kaj ste najbolj brali?

Klikni in deli

Manjša popravila računalnikov

Še vedno vas zelo zanima članek o tem, kako legalno izvajati manjša popravila računalnikov, s katerimi bi lahko tudi nekaj zaslužili. Če se ukvarjate s popravili računalnikov, manjšimi ali velikimi, potem je prava dejavnost, ki jo morate registrirati, »Popravila in vzdrževanje računalnikov in perifernih enot«, ki se v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) nahaja pod cifro 95.110.

Na zadnje mesto Datine lestvice se je umestil članek o univerzalnem temeljnem dohodku. Z njim bi se prav vsem državljanom, ne glede na njihov socialni status in na njihovo starost, zagotovil enak, fiksni mesečni dohodek. Višina tovrstnega dohodka se določa glede na zmožnost države. Več: Univerzalni temeljni dohodek pilotno na Nizozemskem, spogledujejo se tudi Finci.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja