Go to Top

Lidl bo kljuboval krizi z lastnim pomorskim tovornim prometom!

Lidl bo kljuboval krizi z lastnim pomorskim tovornim prometom! - Data d.o.o.

Lidl – trgovec, ki inovativno in podjetniško rešuje svoje zagate v času globalizacije!

Lidl je podjetje, ki je po večini Evrope poznan kot nizkocenovni trgovec. Zdaj se je tudi sam soočil s problemi v oskrbovalni verigi in višjo ceno goriva ter transporta. Kot najnovejši odgovor trgovinske verige na vse-globalni problem je oblikovanje lastnih kapacitet pomorskega tovornega prometa!

Informativni izračun plače

Lidl je kot drugi trgovci občutil štirikratno povečanje stroškov pošiljanja v 2021!

Kriza oskrbovalnih verig je v lanskem letu prisilila mnogo drugih mednarodnih maloprodajnih družb k najemu lastnih transportnih ladij. Med bolj poznanimi so tudi trgovci, kot sta na primer IKEA in Amazon. Medtem, ko so nekateri trgovci pričeli z iskanjem bolj »lokalnih« dobaviteljev, so nekateri trgovci pričeli z integracijo z drugimi deli lastne oskrbovalne verige.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

podjetniško svetovanje

Informativni izračun za normirance

Lidl bo svoje ladje pričel uporabljati sredi leta

Lidl je po poročanju tujih medijev že prevzel lastništvo štirih tankerjev in naj bi z njimi vzpostavil samostojno povezavo med Azijo in Evropo. V javnost še niso prišle informacije o natančnem datumu vzpostavitve lastnega transporta, vendar je ta predvidena sredi letošnjega leta.

 PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI WEBINAR  ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Strateška odločitev in dobra mera inovativnosti pri prenovi poslovanja lahko predstavlja rešilno bilko!

Prevzem kontrole nad svojo oskrbovalno verigo v času krize predstavlja iznajdljiv odgovor podjetij na rastoče stroške dobave. Lidl lahko tako pričakuje nižje stroške dostave blaga, ter ohranjanje svoje trdne pozicije kot nizko-cenovni trgovec.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Rastoče cene hrane so kot voda na milin nizko-cenovnim trgovcem kot je Lidl!

Tudi pričakovanja glede prodaje v prihodnosti so za Lidl izjemno optimistična. Visoka inflacija cene hrane in izdelkov končne potrošnje je povzročila rast povpraševanja po Lidlovih izdelkih.

Preberite tudi: Kdaj v pokoj?

Lidl je že prisoten v ZDA!

Povpraševanje ni povečano le po Evropi, temveč ta veriga čuti tudi veliko rast prodaje v Severni Ameriki. Tam je prisoten že zadnjih pet let in ima po zadnjih podatkih odprtih že več kot 170 trgovin. Prvi trgovec v Severni Ameriki, Wallmart, že čuti pobeg potrošnikov. Pri prodaji v ZDA je Lidl v ospredje postavil širšo ponudbo zelenjave ter elegantnih vin zmernega cenovnega razreda.

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022

Lidl pri vsem tem sledi načelu, da je boljše biti nizko-cenovni ponudnik v času krize, kot ponudnik izginjajoče sredine!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja