Go to Top

Letna poročila za 2022 – lahko jih že oddate!

Letna poročila za 2022 so obveznost različnih pravnoorganizacijskih oblik. Računovodske izkaze morajo Ajpesu predložiti družbe, samostojni podjetniki, zavodi, zadruge in društva.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Do kdaj je potrebno oddati letna poročila za 2022?

Roki za predložitev letnih poročil za 2022 so za posamezne organizacije različni. Do konca februarja morajo letna poročila za 2022 na primer oddati pravne osebe javnega prava in nepridobitne organizacije (zavodi). Do konca marca pa morajo letna poročila oddati gospodarske družbe, podružnice tujega podjetja, zadruge, samostojni podjetniki, društva in politične stranke. Konec avgusta pa je skrajni rok za predložitev revidiranih letnih poročil. Aplikacija na portalu AJPES je že na voljo od 18. januarja 2023.

Pretvorite vašo bruto plačo v neto z našim kalkulatorjem!

računovodsko svetovanje

Minimalna plača v 2023, koliko znaša po novem?

Pri nas organiziramo delavnico Zaključna bilanca 2022!

Veste, da se lahko na naši delavnici naučite, kako se pripravijo letna poročila za 2022 za samostojne podjetnike? Organiziramo izobraževanje Zaključna bilanca za leto 2022! Večurna delavnica je razdeljena na teoretični in praktični del. Celotno vsebino lahko preverite na tej povezavi. Tu boste našli tudi naslednji termin in obrazec za prijavo!

Preberite tudi – Kako odpreti sp? Kako se pripraviti ter kakšen je postopek?

Letna poročila se javno objavijo

Kot že omenjeno morajo letna poročila za 2022 pripraviti različne pravnoorganizacijske oblike. V Sloveniji sta sicer najpogostejši obliki poslovanja s.p. in d.o.o. Letna poročila so vsakoletno objavljena na spletni strani Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Poročilo mora biti sestavljeno v skladu s Slovenskimi računovodskimi standardi (SRS2016), lahko pa tudi z mednarodnimi standardi računovodskega poročanja (Uredbo 1606/2002/ES in Uredbo 1126/2008/ES) in pravili skrbnega računovodenja. Tudi zaradi tega je pomembno, da si zagotovite natančnega računovodjo.

Preberite še – Povračila za prehrano so (lahko) s septembrom višja!

Aplikacija AJPES

Letna poročila za 2022 se med seboj razlikujejo. Različna poročila imajo različen obseg in zahteve. Preko aplikacija AJPES se tako lahko oddajo:

Aplikacija, kjer se lahko oddajo letna poročila za 2022 je že na voljo do 18. januarja 2023.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja