Go to Top

Koliko nadur opravijo slovenski zdravniki?

Koliko nadur zmorete?

Koliko nadur je k temu prispevalo, je zdaj znano, saj je ministrstvo za javno upravo naredilo analizo. Med najbolje plačanimi zaposlenimi v javnem sektorju je bilo od decembra do aprila letos 468 istih zdravnikov. Med njimi so tudi direktorji zdravstvenih domov in bolnišnic. Prvih pet na seznamu vsak mesec dela več kot 350 ur, rekorder pa je zabeležil 406 delovnih ur mesečno. Redna delovna obveznost za april je bila sicer 168 ur.

Veste, kako mora ustanova imeti urejen sistem nadur? Da bo pogodba o zaposlitvi pravno formalno uredila medsebojne pravice delavca in delodajalca tako, da ne bo prihajalo do dvomov, različnih interpretacij in sporov, vam priporočamo pravno svetovanje. Naši pravniki vam razložijo, koliko nadur lahko zaposleni opravijo. Poleg tega bodo uredili vse potrebno za zakonito odrejanje in opravljanje nadurnega dela. Za vaše podjetje izdelamo tudi Pravilnik o opravljanju dela preko polnega delovnega časa in vam pripravimo vse potrebne obrazce.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Kje zdravniki delajo največ?

V katerih zdravstvenih ustanovah so zdravniki delali tudi po več kot 350 ur na mesec? V zdravstvenih domovih Ilirska Bistrica, Koper, Litija, Murska Sobota in Radlje ob Dravi ter v  ZD dr. Adolfa Drolca Maribor, v splošnih bolnišnicah Trbovlje in dr. Jožeta Potrča Ptuj, v obeh kliničnih centrih in na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Država od javnih zavodov pričakuje dosledno spoštovanje delovnopravne zakonodaje in številnih drugih predpisov – četudi nimate zaposlenih svojih pravnih strokovnjakov. Skupina pravnih strokovnjakov podjetja Data je specializirana za delovnopravno zakonodajo in posebno zakonodajo, ki velja za javni sektor. Pripravili so brezplačen seminar z naslovom Obveznosti delodajalcev od A do Ž, s posebnim poudarkom na zahtevah zakonodaje za javne zavode. Seminarju poteka na sedežu podjetja Data, d.o.o., na Dunajski cesti 136 v Ljubljani. Prvi termin je sreda, 17. oktobra 2018 ob 11. uri. Prijave sprejemamo:

Smo varni, če zdravnik dela 17 ur?

Koliko nadurSlovenska javnost se zato v zadnjih dneh sprašuje, ali smo varni v rokah zdravnika, ki dela že 16 ur. Sprašujemo se tudi, ali zdravniki res toliko delajo zato, ker jih je premalo, kot trdijo sami. Ali pa si z nadurami popravljajo plače? Podatki namreč kažejo, da zdravnik specializant – z vsemi nadurami – v povprečju zasluži samo dobrih 1.700 evrov bruto! Zdravniki z največ izkušnjami – to so višji zdravniki specialisti, ki tudi operirajo, pa v povprečju zaslužijo 5.440 evrov bruto – prav tako z vsemi nadurami in dodatki. Na ministrstvu za javno upravo so namreč zaznali rast števila nadur. Zanimivo naključje: zdravniki so z zadnjo stavko dosegli, da jim nadrejeni namesto dežurstev odredijo bistveno boljše plačane nadure. Koliko nadur so torej dejansko dežurstva?

Znate preračunati svojo bruto plačo v neto in obratno? Pomagajte si z našim spletnim izračunom!

Informativni izračun

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Ste zaposleni, a si želite sami razporejati svoje delovne obveznosti? Razmislite o samozaposlitvi. Na naši VEM točki lahko hitro in brezplačno ter ob pomoči izkušenih svetovalcev ustanovite svoje podjetje.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja