Go to Top

Kako odprem sp? Kaj vse moram vedeti pred registracijo?

Kako odprem sp?

Kako odprem sp je običajno prvo vprašanje, ki si ga postavi oseba, ki se odloči za samostojno podjetniško pot. Kako poteka ustanovitev sp po korakih? Želite tudi vi odpreti sp ali doo? Storite to na DATA točki! Pokličite na 01/600-1530 ter rezervirajte termin za ustanovitev podjetja! V kolikor pa imate pred odprtjem sp še kakšna vprašanja, pa se lahko dogovorite tudi za individualen posvet z našimi podjetniškimi svetovalci.

Ustanovitev podjetja

Kaj moram vedeti pred ustanovitvijo sp?

Preden odgovorimo na vprašanje »kako odprem sp«, poglejmo korake, ki jih je smiselno opraviti preden ustanovimo sp. Vsekakor za začetek priporočamo udeležbo na naših brezplačnih podjetniških seminarjih. To so:

Pred ustanovitvijo sp je smiselno pregledati ZGD-1 in tiste zakone, ki bodo vezani na dejavnost vašega podjetja. Če bo šlo za prvo odprtje sp, pa je dobro vedeti, da takrat prvi dve leti plačujete nižje prispevke!

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

Kako odprem sp? Kaj moram vedeti, ko pridem na postopek?

Odgovor na vprašanje »Kako odprem sp?« je »enostavno«. Sam postopek na DATA točki je hiter, enostaven in brezplačen. Vseeno pa je treba na postopek odprtja sp priti pripravljen. Vedeti morate, kakšno bo ime podjetja, kje bo sedež podjetja in katera bo vaša dejavnost oz. dejavnosti. Prav tako morate vedeti, ali boste poslovne knjige vodili sami ali se boste odločili za izkušen računovodski servis. Tudi tega vam lahko zagotovimo pri nas – računovodski servis DATA ima več desetletij izkušenj! Za ponudbo lahko pokličete na 01/600-1530!

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kako odprem sp oz. kako poteka postopek na DATA točki?

Kako odprem sp, kje to storim in kaj potrebujem? No, pa odgovorimo še na ta vprašanja. Na naši DATA točki za ustanovitev sp potrebujete veljaven osebni dokument in davčno številko. Če sami niste (so)lastnik objekta, kjer bo vaš poslovni naslov, pa boste potrebovali še overjeno izjavo lastnika objekta. In to je vse. Skupaj z našim referentom boste pripravili tri obrazce za zunanje institucije. To so:

  • Prijava za vpis samostojnega podjetnika – za Ajpes;
  • Oddaja davčnih podatkov za samostojnega podjetnika – za Furs;
  • Prijava v obvezna socialna zavarovanja – M1 obrazec.

Določili boste tudi datum za ustanovitev sp. Ta je lahko največ 30 dni vnaprej od postopka registracije sp na DATA točki. Več o tem smo sicer pisali v članku Datum za ustanovitev sp izberete sami – kdaj ga izbrati?

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja