Go to Top

Kaj pa vas je tokrat najbolj zanimalo?

Kaj pa vas je pretekli teden najbolj zanimalo? Imamo namreč nov članek na Datini lestvici branosti! Poleg denarnega nadomestila za brezposelnost in “večnega” univerzalnega temeljnega dohodka ste brali tudi o družbi z omejeno odgovornostjo z normiranimi odhodki.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Poznate vse funkcije, ki jih morate poznati in opravljati prav vsi podjetniki?

Več informacij

Najbolj za med še vedno denarno nadomestilo za brezposelnost

Denarno nadomestilo se prve tri mesece izplačuje v višini 80 odstotkov od osnove, v nadaljnjih devetih mesecih pa v višini 60 odstotkov od osnove. Po izteku tega obdobja se denarno nadomestilo izplačuje v višini 50 odstotkov od osnove.

Prijava na brezplačno izobraževanje

najbolj zanimalo

Najnižji znesek denarnega nadomestila ne sme biti nižji od 350 evrov, najvišji pa ne višji od 892,50 evra.

Ali veste tudi, da bi morebitna uvedba univerzalnega temeljnega dohodka pomenila ukinitev denarnega nadomestila za brezposelnost? Berite dalje.

Zagovorniki in nasprotniki UTD

Da je v Sloveniji mogoče uvesti univerzalni temeljni dohodek (UTD), ki bi vsakemu Slovencu na račun odprave 16 socialnih transferjev omogočal prejemanje 300 evrov mesečno, je zapisano črno na belem. Katerih 16 nadomestil bi se z uvedbo koncepta UTD ukinilo? Preverite v Vsakemu Slovencu 300 evrov in 16 dodatkov manj?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Da je “UTD napačen odgovor na sicer pravilno opredelitev enega največjih problemov človeštva, to je neenakost v dohodkih in premoženju,” je za naš portal povedal red. prof. dr. Maks Tajnikar z Ekonomske fakultete v Ljubljani. “V bistvu je namreč UTD lahko največja nevarnost vseh tistih oblik, ki danes odpravljajo neenakost v družbah. Vsaj znotraj razvitega sveta je bilo največ neenakosti – zlasti v dohodkih – odpravljeno s socialdemokratskimi politikami dohodkovnih transferjev,” je še povedal. Celotno besedilo si lahko preberete v Višina UTD bi bila v trenutnih razmerah lahko precej nižja

Kaj pa vas je pretekli teden najbolj zanimalo in pritegnilo k branju?

Klikni in deli

Ali imam lahko d. o. o. z normiranimi odhodki?

Normiranost pomeni drugačen način poslovanja. Podjetnik lahko z normiranimi odhodki posluje v vseh oblikah, torej če ima navadni s. p., popoldanskega, ali pa družbo z omejeno odgovornostjo. Že sama beseda “norma”, iz česar beseda “normiranost” izhaja, nam pove, da je podjetnik pri poslovanju z nečim omejen oziroma določen. Več: Kako izgleda d. o. o. z normiranimi odhodki

Potrebujete nasvet izkušenih podjetniških svetovalcev? Dobite jih na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja