Go to Top

Kaj je nameravana firma? Rezervacija imena podjetja vnaprej!

Vas je že kdaj kdo vprašal kaj je nameravana firma? Ime podjetja oziroma firmo lahko bodoči družbeniki “rezervirajo” vnaprej. Nameravana firma je torej ime podjetja, ki je vpisana v sodni register, ni pa še dejansko registrirana.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Kako boste v vaši družbi porazdelili vse podjetniške funkcije?

Več informacij

Kaj je nameravana firma in kako izgleda postopek vpisa?

Družbeniki z vpisom nameravane firme v sodni register rezervirajo firmo za družbo, ki jo bodo ustanovili kasneje, največ eno leto od vpisa nameravane firme v sodni register.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Predlog za vpis nameravane firme v sodni register lahko vložite tudi na VEM točki DATA. Ob tem bo podjetniški referent VEM točke DATA potreboval vaše ime, ime družbenika, ki ustanavlja podjetje in njegovo EMŠO ter naslov, kamor družbenik želi prejeti sklep registrskega sodišča o rezervaciji imena firme.

Close up Registration Text on Small Wooden Piece In Front Businessman While Writing on the Table. A Simple Registration Concept Design.

Na ta naslov boste prejeli informacijo, če ste uspešno registrirali ime podjetja. Firma oziroma ime podjetja se lahko tudi zavrne, v primeru pozitivnega odgovora pa se nameravana firma vpiše v register Agencije za javnopravne evidence in storitve in je rezervirana za leto dni. V obdobju leta dni lahko podjetnik kadarkoli izvede samo registracijo podjetja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Ime podjetja se mora razlikovati od drugih!

Ime podjetja se mora od drugih imen seveda razlikovati, v nasprotnem primeru pa lahko registrski organ zavrne predlog za vpis firme v register oziroma podjetje, ki je že registrirano s podobnim imenom in od vas lahko zahteva  opustitev firme, njen izbris in odškodnino. Pred registracijo preverite ime (firmo) v poslovnem registru.

Veste, kaj je nameravana firma? Ime podjetja lahko družbeniki “rezervirajo” največ eno leto vnaprej.

Klikni in deli

Preberite tudi:

Prijava na brezplačno izobraževanje

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja