Go to Top

Javni razpisi za razvoj ali nadgradnjo projektnih idej

Javni razpisi lahko predstavljajo zagon vaše projektne ideje ali pa nadgraditev že obstoječega delovanja.

Decentralizirani javni razpisi

Če ste osredotočeni na lokalno delovanje, potem za vas vsekakor pridejo v poštev decentralizirani razpisi, v okviru katerih se sredstva evropskih skladov delijo na državnem ali regionalnem nivoju.

Za mikro, mala in srednje velika podjetja so najbolj ugodni razpisi, ki jih razpisujejo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT, Javna agencija in Slovenski podjetniški sklad. Če vas zanimajo okoljske naložbe boste našli ugodne razpise na EKO Skladu, če pa želite širiti vašo ekipo pa lahko črpate sredstva Zavoda za zaposlovanje, ki razpisuje ugodne razpise za zaposlitev brezposelnih oseb.

Slovenski podjetniški sklad trenutno razpisuje mikrokredite, o katerih smo že pisali.

Pri prijavi na javne razpise je vsekakor dobrodošlo, če imate pripravljen poslovni načrt, saj vam vsebina poslovnega načrta lahko koristi pri pripravi projektne dokumentacije. Izdelate ga lahko tudi na naši delavnici Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah. Lahko pa obiščete tudi naš brezplačen seminar o poslovnih načrtih.

Centralizirani javni razpisi

javni razpisi

Če pa ste bolj mednarodno fokusirani potem so za vas primerni centralizirani razpisi. To so razpisi institucij Evropske unije in so izjemno raznoliki. Pokrivajo širok spekter področij, kot so inovacije in razvoj  (HORIZON 2020), konkurenčnost podjetij in MSP-jev (COSME), mladi (ERASMUS +), okolje in podnebni ukrepi (LIFE), kultura in mediji (CREATIVE EUROPE), zaposlovanje (EaSI),  čezmejno sodelovanje (Interreg – Cross-border cooperation, Interreg Danube, Interreg Central Europe, Interreg Mediterranean, Interreg Adrion …) itd.

Podrobnosti o programu HORIZON 2020 lahko najdete tukaj.
Javni razpisi, ki so predvideni v perspektivi 2014 – 2020 temeljijo na dokumentu Strategija Evropske unije 2020, katerega cilj je predvsem pametna, trajnostna in vključujoča rast.

Javni razpisi spodbujajo projektne ideje, ki so inovativne, spodbujajo zaposlovanje novih kadrov, so mednarodno naravnane in okolju prijazne.

V kolikor razmišljate o prijavi na centralizirane javne razpise se boste morali najverjetneje prijaviti v konzorciju, kar pomeni, da boste morali poiskati sorodne organizacije ali podjetja v Evropi in skupaj z mrežo partnerjev oddati prijavo. Mnogo koristnih informacij, kako se prijaviti in kako javni razpisi lahko doprinesejo vašemu podjetju, lahko dobite v okviru našega brezplačnega seminarja Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?
Črpanje sredstev iz javnih razpisov vam lahko olajša vašo podjetniško pot in vam pomaga pri širitvi vaših dejavnosti.

Avtorica besedila je Nastia Flegar, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja