Go to Top

Razpisi v obdobju 2021–2027

Razpisi, preko katerih bodo podjetja lahko pridobila nepovratna sredstva ter kredite s subvencionirano obrestno mero, bodo na voljo tudi v naslednji finančni perspektivi (2021 – 2027). Se tudi vi sprašujete ali bo vaše novoustanovljeno podjetje upravičeno do teh sredstev?

Informativni izračun plače

Se tudi vi sprašujete ali bodo v prihodnjem letu na voljo javni razpisi, preko katerih bodo na voljo sredstva za pomoč gospodarstvu? Morebiti načrtujete investicijo v poslovne prostore, nakup strojne opreme? Niste prepričani kako bodo vaše investicije obdavčene? Vabljeni, da se nam pridružite na brezplačnem webinarju, kjer vam bodo odgovore podali naši izkušeni računovodje, davčni strokovnjaki in podjetniški svetovalci. Dogodek bo potekal preko ZOOM-a, 08. 12. 2020, med 8:45 in 13:00.

 

 

Javni razpisi za pomoč gospodarstvu

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz PKP6? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

V prihodnjih letih bo na voljo do 5,7 milijarde evrov za okrevanje in odpornost slovenskega gospodarstva. Od tega bo razpisanih 1,6 milijarde evrov nepovratnih in 3,6 milijarde evrov povratnih (krediti s subvencionirano obrestno mero) sredstev.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Koliko sredstev nam za obdobje 2021 – 2027 namenjajo v Bruslju?

Slovenija bo iz Bruslja za prihodnjo finančno perspektivo prejela 2,9 milijarde evrov za izvajanje evropske kohezijske politike in 1,6 milijarde evrov za izvajanje skupne kmetijske politike. Ste seznanjeni s področji, ki jih pokriva evropska kohezijska politika? Veste kateri javni razpisi s tega področja so bili objavljeni v obdobju 2014 – 2020?

PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR

Javni razpisi in kohezijska sredstva

Evropska kohezijska politika je glavna naložbena politika Evropske unije, namenjena vsem regijam in mestom. Podpira ukrepe za ustvarjanje delovnih mest, poslovno konkurenčnost, gospodarsko rast, trajnostni razvoj in izboljšanje kakovosti življenja državljanov. V Sloveniji smo do sredstev evropske kohezijske politike upravičeni od leta 2004.

BRUTO NETO PLAČA

V obdobju 2021 – 2027 bodo javni razpisi namenjeni primarno za naložbe v zdravstvo, dolgotrajno oskrbo in ponovni polni zagon gospodarstva. Vlada je z namenom čim boljšega črpanja sredstev že pričela s pripravo treh operativnih programov:

  • prvi bo pokrival kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija;
  • drugi bo pokrival kohezijsko regijo Zahodna Slovenija;
  • tretji bo opredelil izvajanje sredstev iz Kohezijskega sklada;

Tudi v prihodnjih letih bodo s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenskega podjetniškega sklada, Javne agencije SPIRIT in SID banke objavljeni javni razpisi. Sredstva bodo namenjena MSP (mikro, malim in srednje velikim podjetjem) za različne namene. Javni razpisi bodo še naprej namenjeni investicijam v digitalizacijo podjetij ter okolju prijazne projekte.

Poslovanje inovativnih podjetij

Nekateri javni razpisi so še vedno odprti!

Kljub temu do se finančno obdobje 2014 – 2020 zaključuje so še vedno odprti posamezni javni razpisi.

Javni razpisi, ki jih izvaja Javna agencija SPIRIT

  1. Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019-2022
  2. Javni poziv za uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM v velika podjetja
  3. Javni razpis »Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti«
  4. Javni razpis »Krepitev trženja blagovnih znamk na tujih trgih prek showroomov«
  5. Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022 »E-POSLOVANJE 2019-2022«

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Javni razpisi, ki jih izvaja MGRT

  1. Javni razpis P7-2 2020 COVID Mikrokrediti 2020, 2021
  2. Javni razpis P4D 2019 -2023 – Spodbude za digitalno transformacijo MSP

Javni razpisi, ki jih izvaja SID banka

  1. Korona financiranje za mala in srednja podjetja: Likvidnostno financiranje, Financiranje naložb v raziskave, razvoj in inovacije, Financiranje zdravstvenih zavodov in ustanov za nakup zaščitne opreme, materiala in storitev zaradi epidemije COVID-19 in garancije za dobavo zaščitnega materiala in opreme
  2. Prilagojeni programi posrednega financiranja (prek poslovnih bank in hranilnic)

REZERVACIJA TERMINA NA DATA TOČKI SPOT Registracija

Javni razpisi Slovenskega podjetniškega sklada

  1. P7-2 2020 – COVID MIKROKREDITI 2020, 2021
  2. P4L 2020 – Spodbude za MSP za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu 4.0
  3. SI-SK 2019 – Semenski kapital – So-investiranje z zasebnimi investitorji

Podjetja in podjetniki! V obdobju epidemije COVID-19 vam ob strani stojimo pravniki, podjetniški svetovalci, računovodje in davčni strokovnjaki v podjetju DATA d.o.o.! Za vas organiziramo brezplačne webinarje, kjer lahko odgovore na vaša vprašanja pridobite iz prve roke! Za individualno svetovanje pa nam pišite na data@data.si oziroma nas pokličite na 01 6001 528!

 

Projekt “Poslovanje inovativnih podjetij” sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logotipi

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja