Go to Top

Javni razpisi – pot do nepovratnih sredstev

Javni razpisi za podjetja vseh velikosti in pravnoorganizacijskih oblik predstavljajo pot do pridobitve nepovratnih sredstev. Preko javnih razpisov na občinskem, nacionalnem, evropskem in mednarodnem nivoju podjetja lahko pridobijo subvencije za svoje investicije. Zagotovo med svojimi poslovnimi partnerji, kupci, dobavitelji ali konkurenti poznate takšne, ki so za svoje investicije, redno poslovanje ali razvoj uspešno kandidirali in preko javnih razpisov pridobili nepovratna sredstva.

So javni razpisi za vas uganka? Bi se želeli prijaviti na katerega izmed njih? Pišite nam na razpisi@data.si in svetovali vam bomo.

Informativni izračun plače

Javni razpisi – jih znate pravilno brati?

Pogosto se podjetja prestrašijo razpisne dokumentacije, pogojev in zahtev, ki jih javni razpisi določajo. Razpisi so večinoma zelo zahtevni in obsežni, potrebno jih je znati brati in prepoznati pravega za svoje podjetje in projekt. Pravilno branje razpisov, preverjanje upravičenosti in umestitev oziroma prilagoditev projektne ideje razpisnim prioritetam je le nekaj nalog, ki vas čakajo na poti do uspešnega kandidiranja za nepovratna sredstva. Vendar pa je to naloga, ki se ji ne morete izogniti. Temelj za dolgoročni uspeh in pridobitev nepovratnih sredstev je pravi način pisanja projekta. Poleg tega je pomembno upoštevanje razpisnih ciljev, pogojev in navodil ter razumevanje temeljnih elementov javnega razpisa. Pisanje projektne prijave ni naloga za eno osebo, vključeni morajo biti različni kadri: idejni vodje, finančniki, tržniki, kadrovska in pravna služba, računovodstvo, vodstvo podjetja.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Javni razpisi zahtevajo usposobljen kader

Prijava na javni razpis oziroma pisanje projekta je torej ena težjih nalog, s katerimi se soočajo podjetja. Predvsem manjša podjetja (MSP), ki nimajo zaposlenih oseb za področje javnih razpisov pogosto obupajo in ne izkoristijo priložnosti za pridobitev sofinanciranja. javni razpisi za uspešno prijavo na  poleg dobre podjetniške ideje zahtevajo tudi dobro poznavanje ozadij javnih razpisov in birokratskih podrobnosti. Ti so bistvenega pomena za uspeh in pridobitev nepovratnih sredstev. Če nimate lastnega kadra je smiselno izdelavo poslovnega načrta in ostale dokumentacije zaupati strokovnjakom, ki so jim javni razpisi “domači” in imajo izkušnje in reference s tega področja.

Predstavitev aktualnih javnih razpisov

Data d.o.o. – zanesljiv partner za področje javnih razpisov

 

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

  • Ste slišali za razpis, brali dokumentacijo javnih razpisov, ali so vam povedali za nov razpis in pa ne veste ali izpolnjujete pogoje?
  • Imate inovativne razvojne projekte, vendar ne veste kako doseči njihov polni potencial? Iščete ugodne vire financiranja rednega poslovanja preko javnih razpisov?
  • Načrtujete prenovo poslovnega procesa, nakup tehnološke opreme ali gradnjo poslovnih prostorov in bi želeli preučiti možnost pridobitve sofinanciranja?
  • Se želite prijaviti in uspešno izvesti prijavo na razpis, pa se vam poraja kup vprašanj?
  • Se sprašujete kako začeti izpolnjevati razpisno dokumentacijo in kaj vse potrebujete?

Ne izgubljajte dragocenega časa. Ne obupajte! Data d.o.o. je tukaj zato, da vam takšne probleme razreši in vas razbremeni. Zaupajte nam vaše investicijske namere, mi pa se bomo v največji meri potrudili, da med vsemi aktualnimi poiščemo za vas primeren javni razpis.

Pravni nasvet

Vabimo vas na individualno svetovanje kjer preučimo potencial primernih javnih razpisov za uresničevanje vaših poslovnih idej. Na osnovi vaše predstavitve projektov poiščemo ustrezen razpis, preverimo vstopne pogoje in možnosti za odobritev nepovratnih sredstev oziroma kreditov ter vam pomagamo pri ustvarjanju projektne dokumentacije za oddajo na razpis. Stojimo vam ob strani do zaključka projekta (priprava zahtevkov za refundacijo in poročil) in še kasneje, pri pripravi in oddaji obveznih vsakoletnih poročil.

Povečajte si torej možnosti uspeha na javnih razpisih s tem, da pravočasno pristopite k pripravi potrebne dokumentacije. Rezervirajte si termin za svetovanje glede izpolnjevanja pogojev določenih v javnih razpisih in pripravo dokumentacije na razpisi@data.si ali nas pokličite na 01 600 15 46.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja