Go to Top

Istra – epidemiološko nevarna!

Istra, kot »rdeča regija« predstavlja trenutno največjo grožnjo po številu okuženih na sto tisoč prebivalcev na Hrvaškem. Bo lahko tistim, ki bodo prišli iz posamezne »rdeče« županije, tudi odrejena karantena? Potem, ko je Nizozemska Hrvaško uvrstila na oranžni seznam se je marsikdo pričel spraševati katere države ji bodo sledile. Hrvaške oblasti pa so bojda pričele same oblikovati sezname “rdečih regij”.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Podjetje DATA d.o.o. nudi širok nabor brezplačnih izobraževanj. Pripravite se za prihodnost in skok v podjetniške vode s seminarji kot so »Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo« in »Prednosti in slabosti samozaposlitve« ter »Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja«.

Prijavite se lahko na seminar z izpolnitvijo obrazca na naši spletni strani.

Informativni izračun plače

Istra za enkrat ne bo na seznamu z zahtevano obvezno karanteno!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Obvezna karantena za obiskovalce posamezne regije neke države, načeloma ni zahtevana – razen če pride do hujšega, signifikantnega, izbruha epidemije – kot smo to videli v Italiji v prvi polovici leta.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Pogoji za uvrstitev v “rdečo regijo”

Pogoji za uvrstitev same države v posamezno kategorijo ni le število okuženih na sto tisoč prebivalcev, ampak tudi možnost širjenja okužbe ali prenos v drugo državo.

Večja verjetnost za uvrstitev na seznam regije z obvezno karanteno bi Istra lahko doživela, če bi se pojavljali bolj signifikantni skupki okužb. Pod skupke okužb smatramo večje število izbruhov okuženih z virusom, ki so nakopičeni v času, geografski lokaciji ali s skupnimi točkami izpostavljenosti.

BRUTO NETO PLAČA

Tudi prenosi znotraj skupnosti so lahko razlog za skrb in za bolj stroge ukrepe. Še posebej v primeru številčnejših prenosov v lokalnem okolju, ki jih je mogoče opredeliti z različnimi pristopi. Takšne zaskrbljujoče prenose opredeljujemo z velikim številom primerov, ki niso povezani na prenosne verige, ali pojavnost več nepovezanih skupkov na več področjih.

Istra lahko prehaja med rdečim, rumenim in zelenim seznamom

Županije, kot je Istra, lahko hitreje nihajo med rdečo, rumeno in zeleno, saj imajo manj prebivalcev. Čeprav se je Istra premaknila v rdečo, je moč najti tudi vzpodbudne novice za ostale županije, ki so še pred dnevi bile nevarne. Takšni sta  Primorsko-goranska in Ličko-senjska županija, ki sta se premaknili nazaj v varne številke.

Manjše število prebivalcev v določeni regiji lahko povzroči hitra nihanja povprečja okuženih na sto tisoč – posebej ko država sprejema ukrepe, ki omejujejo prenos, ki ga lahko povzroči okuženi. Takšen ukrep so tudi npr. maske.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja