Go to Top

Hišni ljubljenčki in dopust – kje jim bo najbolj udobno?

Hišni ljubljenčki si, tako kot mi, zaslužijo dopust! Jih vzamete s seboj na morje ali jih pustite doma? Ne glede na vašo odločitev, smo vam pripravili nekaj predlogov. Ko napoči poletje, se dvignejo temperature in dnevi postanejo daljši, začnemo sanjati o morju, ležanju na plaži ali raziskovanju novih krajev. Če imamo psa, ga seveda lahko vzamemo s seboj. Več težav pa nam lahko povzročijo hišni ljubljenčki, kot so mačke, hrčki, želve, ribe, papige itd. Teh navadno zaradi njihovih bivalnih okoliščin ne moremo vzeti s sabo.

Izračunajte svojo neto plačo!

Destinacije za hišne ljubljenčke

Na spletu najdemo veliko destinacij, kjer so hišni ljubljenčki dobrodošli. Gre za hotele, ki dovolijo, da s seboj pripeljete svojo žival. Tudi nekatere plaže in kampi pozdravljajo družbo štirinožnih prijateljev. Vsekakor pa se je na potovanje s štirimi tačkami treba dobro pripraviti. Sploh če boste prečkali mejo, morate poskrbeti za mikročip in potni list. V tem dokumentu je navedeno, ali so vaši hišni ljubljenčki cepljeni po programu in da nimajo parazitov – zahteve se od države do države razlikujejo, zato pred dopustom preverite, kakšne so posebnosti.

Poleg tega na potovanje ne pozabite vzeti zadostne količine hrane in vode. Hišni ljubljenčki težko prenašajo visoke temperature, zato jim mora biti sveža, hladna voda vedno na voljo. Tudi hrana je zelo pomembna, saj ne veste, ali jo bo mogoče kupiti na vaši turistični destinaciji. Zato raje vzemite s seboj zadostno količino, da vaši ljubljenčki ne bodo lačni.

Vas zanima, kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

podjetniško svetovanje

Koliko znašajo prispevki za popoldanski s.p.?

Kaj pa, če hišni ljubljenčki ne morejo z vami?

Če imate dobro varuško, denimo starše, brate, prijatelje ali druge sorodnike, pri katerih lahko vaši hišni ljubljenčki preživijo par poletnih dni, imate srečo! Ne smete pa pozabiti na natančna navodila, kako ravnati v različnih primerih. Hišni ljubljenčki lahko spremembo okolja doživljajo kot stresno. Poskrbite, da bodo medtem ko uživate vi, uživali tudi oni!

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Hišni ljubljenčki na počitnicah

Nekateri hišni ljubljenčki se na dopust odpravijo kar sami! Lahko jim rezervirate sobo v hotelu. Kakšne pa so cene? Pregledali smo cenike različnih ponudnikov v Sloveniji. Odločilen faktor pri ceni nočitve je vrsta živali, njena velikost in ali ima svojo hrano. Za nočitev manjšega psa boste morali odšteti od 20 do 30 €, za mačko pa okoli 10 €. Ker pa nekaterim živalim sprememba okolja predstavlja prevelik stres, jih lahko pustite tudi doma. V tem primeru lahko zakupite oskrbo na domu, kjer pa je treba plačati tudi kilometrino. Kaj se vam bolj splača?

Izračun minimalne plače 2023 – kako poteka?

Hotel za hišne ljubljenčke kot poslovna priložnost

Si želite z ljubljenčki preživljati več časa in skrbeti za živali drugih? Razmislite o ustanovitvi živalskega hotela. Hišni ljubljenčki bodo prihajali k vam na počitnice. Če se vam zdi to prava poslovna ideja za vas, lahko podjetje ustanovite pri nas na Dati. Posvetujte se z našimi podjetniškimi svetovalci. Dosegljivi smo na 01 600 1530 in na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja