Go to Top

Gradbena dovoljenja za gradnjo stavb v porastu

Gradbena dovoljenja – v aprilu je bilo izdanih za 13 % več gradbenih dovoljenj za gradnjo stavb kot v predhodnem mesecu, so objavili na Sursu. Sicer je bilo za stanovanjske stavbe izdano enako število gradbenih dovoljenj kot marca. Za nestanovanjske stavbe pa je bilo izdanih kar 24 % več gradbenih dovoljenj. Mimogrede, razmišljate o odprtju s.p. ali ustanovitvi d.o.o.? To lahko storite na naši Data točki! Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 ali pa na elektronskem naslovu data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Gradbena dovoljenja – večja površina stavb

Skupna površina načrtovanih stavb bo merila približno 125.500 m2 ali za 5 % več od površine stavb, ki so predvidene z izdanimi gradbenimi dovoljenji v marcu. Pri stanovanjskih stavbah bo površina stavb predvsem zaradi načrtovane gradnje večstanovanjskih stavb večja za 19 %, pri nestanovanjskih stavbah pa se bo zaradi načrtovane gradnje manjših industrijskih in skladiščnih stavb v primerjavi z načrtovano v mesecu pred tem zmanjšala za 9 %.

Izračun plače

Potrebujete pravni nasvet?
Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Gradbena dovoljenja – načrtovanih več stanovanj

Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, ki so bili izdani v aprilu, je predvidena gradnja skoraj 400 stanovanj, kar je za 31 % več stanovanj kot mesec prej. Več kot polovica stanovanj (54 %) je načrtovanih v tri- in večstanovanjskih stavbah. To pomeni, kar dvakrat toliko stanovanj, kot jih je bilo načrtovanih v mesecu marcu. Preostala stanovanja so predvidena v eno- in dvostanovanjskih stavbah. V prvih jih je bilo načrtovanih za 2 %, v drugih pa za 46 % manj.

Kilometrina 2024

Gradbena dovoljenja – skoraj polovica stanovanj v osrednjeslovenski statistični regiji

Po podatkih statističnega urada je največ novih stanovanj predvideno za gradnjo v osrednjeslovenski statistični regiji, in sicer kar 177 ali 44 % vseh. Sledita savinjska (61 ali 15 % vseh) in pomurska statistična regija (35 ali 10 % vseh). V ostalih regijah je bilo načrtovanih manj stanovanj. Najmanj v koroški in primorsko-notranjski statistični regiji, v vsaki po 2 stanovanji.

Prispevki za s.p. za 2024

Zazidljive parcele lahko najdete tudi na zemljevidu

Pisali smo tudi o tem, da lahko zazidljive parcele najdete kar na spletnem zemljevidu. Več lahko preberete v tem članku.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja