Go to Top

Fotografije otrok in zaposlenih delavcev

Ali želite objaviti fotografije z letošnje novoletne zabave oz. obdarovanja otrok? Ali lahko objavite fotografije zaposlenih? Ali lahko objavite fotografije otrok pri vas zaposlenih delavcev? Ali potrebujete soglasje zaposlenih delavcev? Ali potrebujete za to soglasje otrok?

Informativni izračun plače

Fotografije otrok in zaposlenih delavcevFotografije otrok in zaposlenih delavcev, kjer so posamezniki določeni ali določljivi, se štejejo za osebni podatek. Za osebni podatek se šteje katera koli informacija v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom, določljiv posameznik pa je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti z navedbo identifikatorja kot je npr. ime, priimek, EMŠO in tudi fotografija. Posameznik je določljiv, če je na sliki jasno razviden, če pa je ob fotografiji zapisano še njegovo ime, kraj ali ime dogodka ali če je fotografija objavljena v internem glasilu podjetja, na spletni strani podjetja oz. na družabnem omrežju podjetja, kjer se obiskovalci med seboj poznajo, pa je taka oseba še hitreje prepoznana in določljiva.

Če torej želite fotografije otrok in zaposlenih delavcev objaviti v internem glasilu, na spletni strani ali na družabnem omrežju, potrebujete za to ustrezno pravno podlago.

Se poigravate z idejo o svojem poslu?

Na SPOT točki Data lahko ustanovite d. o. o. ali pa se odločite za ustanovitev s. p..

Postopek je enostaven in brezplačen. Pri njem je pomembno predvsem to, da pravilno izberete dejavnosti, s katerimi se boste v vašem podjetju ukvarjali.

In ne pozabite: dober računovodja je pametna naložba.

 

Fotografije otrok – pravna podlaga za objavo:

Zakonita pravna podlaga v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov je lahko bodisi:

  • soglasje posameznik za obdelavo osebnih podatkov v enega ali več določenih namenov;
  • pogodba;
  • zakon;
  • obdelava je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti.

Pravni nasvet

Za objavo osebnih podatkov v internem glasilu, na spletni strani oziroma na družabnih omrežjih morate pridobiti soglasje. Potrebno je pridobiti soglasje posameznika, ki je na fotografiji, ki jo želite objaviti, in če pa je ta posameznik otrok, zanj podajo soglasje starši oz. zakoniti zastopniki.
Kakšno mora biti soglasje lahko preverite v prispevku Soglasje posameznika za obdelavo osebnih podatkov.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja