Go to Top

Energetski vavčer bi naj bil vreden med 100 in 150 evrov!

Energetski vavčer pripravlja ministrstvo za infrastrukturo

Energetski vavčer bi naj dobilo približno 150 tisoč Slovencev iz socialno ranljivih skupin. Ministrstvo za infrastrukturo pripravlja ukrepe za blažitev posledic visokih cen energentov. Poleg energetskega vavčerja bi naj znižali tudi nekatere prispevke na položnicah za elektriko. Mimogrede, ste mogoče razmišljali o ustanovitvi podjetja? To lahko storite na naši Data točki! Za več informacij nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Vrednost med 100 in 150 evrov

Po poročanju nekaterih medijev bi naj energetski vavčer znašal 140 evrov. Prejelo pa bi ga naj okoli 150 tisoč Slovencev iz socialno ranljivih skupin. Nekateri drugi mediji pa poročajo, da bi naj energetski vavčer vreden med 100 in 150 evrov. Kdo točno bo prejel energetski vavčer zaenkrat še ni znano.

Registrirajte s.p. pri nas!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Minimalna plača 2022 uradno 1074,43 evra!

Tudi znižanje dajatev na položnici za elektriko?

Energetski vavčer naj bi bil le eden izmed ukrepov, ki so zapisani v predlogu zakona za blaženje posledic dvigov cen energentov. Poleg tega bi naj bilo v predlogu predvideno tudi znižanje oz. oprostitev plačila dajatev na položnici za elektriko za vsa gospodinjstva. Tako naj ne bi plačevali prispevka za obnovljive vire ter omrežnine za obračunsko moč. To bi za povprečno gospodinjstvo pomenilo na mesec približno 15 evrov prihranka. Kako dolgo in kdaj bi pa ukrep začel veljati, pa trenutno še ni znano.

Postanite stranka našega računovodskega servisa Data!

Kaj pa glede pomoči podjetjem?

Če se pomoč za prebivalstvo (energetski vavčer in znižanje dajatev na položnici) pripravlja, pa naj bi se zatikalo glede pomoči gospodarstvu oz. podjetjem. Po neuradnih informacijah v zgoraj omenjenem predlogu, ki ga je pripravilo ministrstvo za infrastrukturo ni ukrepov za podjetja. Prav tako pa ukrepov naj ne bi pripravljalo niti gospodarsko ministrstvo. Energetsko intenzivne panoge, ki najbolj občutijo visoke cene energentov, naj bi bila uredba, ki jo je pripravilo okoljsko ministrstvo. S to uredbo se ureja povračilo posrednih stroškov emisij toplogrednih plinov. Podjetja naj bi na podlagi te uredbe skupno prejela okrog 12 milijonov evrov.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja