Go to Top

Dvig omrežnine – pričakujte višje račune za elektriko!

Dvig omrežnine že ta mesec

Dvig omrežnine – Agencija Republike Slovenije za energijo je dvignila omrežnino. Kaj to pomeni za gospodinjstva? Koliko bo višji znesek na položnicah za elektriko?

Informativni izračun plače

Dvig omrežnine – bi želeli ustanoviti podjetje?

Preden se posvetimo dvigu omrežnine vas želimo samo na kratko opomniti, da lahko pri nas na Dati ustanovite podjetje! Bi radi poslovali kot samostojni podjetnik ali pa ustanovili d.o.o.? Ste redno zaposleni in želite odpreti popoldanski s.p.? Vse to lahko storite na naši Data točki! Še več informacij pa boste izvedeli na telefonski številki 01/600-1530 ali na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Dvig omrežnine – že z januarjem

Agencija Republike Slovenije za energijo je določila omrežnino za regulativno obdobje 2022. Nove tarifne postavke omrežnine veljajo že z januarjem. Omrežnina za distribucijski sistem se povečuje za več kot 14 odstotkov, omrežnina za prenosni sistem pa ostaja nespremenjena.

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

podjetniško svetovanje

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Dvig omrežnine – kaj bo to pomenilo za običajno gospodinjstvo?

Kaj bo dvig omrežnine pomenil za značilno gospodinjstvo? Takšno gospodinjstvo, ki letno porabi 3500 kilovatnih ur, bo na mesec plačalo 1,88 evra več. To velja ob predpostavki, da se cene električne energije ne bodo spremenile. To bo na leto pomenilo 22,56 evra več kot smo plačevali v 2021.

PREVERITE PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Dvig omrežnine – kaj bo to pomenilo za podjetja?

Za značilnega industrijskega odjemalca, ki na leto porabi 50 megavatnih ur bo to pomenilo 39,07 evra višji strošek na mesec. Na letni ravni bo to pomenilo 468,84 evra več. Industrijski odjemalec, ki na leto porabi 2 gigavatni uri bo na mesec plačal 283,92 evra več. Na letni ravni bo to pomenilo več kot 3400 evrov več. Podjetje, ki pa na leto porabi 24 gigavatnih ur bo mesečno plačalo 2783,14 evra več – to bo v enem letu pomenilo kar več kot 33 tisoč evrov.

Postanite stranka računovodskega servisa DATA!

Dvig omrežnine – obrazložitev agencije

Agencija Republike Slovenije za energijo je obrazložila, da je zvišanje tarifnih postav omrežnine rezultat padca porabe električne energije v 2020 in 2021 glede na načrtovano porabo. V obrazložitvi so še dodali, da gre za posledico krčenja gospodarske dejavnosti zaradi epidemije covida-19. Letos sicer pričakujejo rast porabe električne energije, ki pa po njihovih ocenah ne bo presegla porabe pred epidemijo.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja