Go to Top

Energetska kriza – bomo varčevali tudi pri praznični razsvetljavi?

Energetska kriza povod za redukcije elektrike

Energetska kriza je v nekaterih državah že povzročila, da se pripravljajo na redukcije elektrike. O tem že razmišljajo v nekaterih evropskih državah. Vrstijo se številni predlogi, da bi morali varčevati tudi pri praznični razsvetljavi. Nas bo energetska kriza »prikrajšala« za praznične lučke?

Odprtje s.p. lahko opravite na naši DATA točki!

V Nemčiji glasni predlogi k omejitvi prazničnih lučk

Energetska kriza z bližanjem hladnejših mesecev še nekoliko bolj prihaja do izraza. Sploh v evropskih državah, ki so najbolj odvisne od ruskega plina. Ena izmed teh je tudi Nemčija. Tam še naprej iščejo alternative za znižanje stroškov energije. Da bi se energetska kriza nekoliko ublažila, so sedaj čedalje bolj glasni predlogi, da bi letos omejili uporabo prazničnih lučk. Pojavljajo se celo predlogi, da bi lahko v posameznem mestu bilo osvetljeno le eno drevo.

Pretvorite bruto plačo v neto z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Povračila za prehrano so (lahko) s septembrom višja!

Tudi v drugih državah podobne ideje

Energetska kriza je »povzročila« podobne ideje (o omejitvi prižiga lučk) tudi v nekaterih ostalih evropskih državah. To so Avstrija, Švica, Španija, Danska, Portugalska, Velika Britanija in Francija. Bodo v teh država praznično razsvetljavo prižgali ali sploh ne? Bodo prižgane le v določenem delu dneva?

Preberite še – Je izobrazba pogoj za odprtje s.p.?

Kako bo pa energetska kriza na prižig prazničnih lučk vplivala pri nas?

V Ljubljani se je ovijanje večkilometrskih lučk že začelo. Prav tako pa priprave glede praznične osvetlitve potekajo enako kot vsako leto. Lahko bi pa mogoče energetska kriza v prihodnjih dneh oz. tednih še spremenila načrte. Tudi ostale večje občine ne načrtujejo večjih sprememb glede prižiga lučk. Po neuradnih podatkih bi naj v Ljubljani lučke prižgali v petek, 25. novembra. Dan pozneje bi naj mesti lučke razsvetlile v Kopru in Celju. V Murski Soboti pa bi naj luči prižgali 5. decembra. V Mariboru zaenkrat datum prižiga lučk še ni znan.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja