Go to Top

Električni avtomobili – letos s popusti in ponekod tudi edina izbira?

Električni avtomobili postajajo vedno bolj stvar vsakdanjika, a kmalu lahko pričakujete tudi večje spremembe na tem trgu. Nekateri trgovci spuščajo cene, nekatere države pa celo napovedujejo opuščanje bencinskih primerkov! Službeni električni avtomobili so v nekaterih državah z 1.1.2023 že brez davčnih ugodnosti, medtem ko v Sloveniji ostaja paket davčnih ugodnosti s strani države še vedno radodaren!

Ustanovite s.p. ali d.o.o. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Električni avtomobili podjetja Tesla z januarjem cenejši celo v Evropi!

Podjetje Tesla je pričelo z znižanjem cen ali dodajanjem cenovnih ugodnosti tudi svoji prodajni liniji v Evropi, kot tudi v ZDA in na Kitajskem, kar so ekonomisti označili kot pravo »prvo cenovno vojno« na tem trgu. K temu je seveda pripomogla zakonodajna reforma v ZDA. Ta bi naj olajšala nakupe takšnih vozil z davčnimi olajšavami. Pri podjetju Tesla je veliko govora o tem, saj naj bi znižanja bili deležni tudi novejši modeli – nekateri izmed Modelov 3 so po poročanju medijev na evropskem trgu znižani med 4 in 12 odstotki. Modeli Y pa med 1 in 17 %.

Informativni izračun plače

Službeni električni avtomobili še vedno s paketom ugodnosti od države! Kakšne so ugodnosti?

Pod določenimi pogoji pridejo novo kupljeni električni avtomobili v Sloveniji še vedno s paketom ugodnosti od države. Med te lahko vsekakor štejemo odbitek DDV in 40 % investicijska olajšava za vlaganja v digitalni in zeleni prehod. Službeno vozilo se za zaposlene tudi ne šteje kot boniteto.

Več o morebitnem nakupu električnega vozila kot investicijo podjetja se lahko posvetujete z našimi davčnimi svetovalci! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo! Predhodni strokovni posvet je najbolj strateški pristop glede investicije v vozilo!

 Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

davčno svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

Električni avtomobili – v prihodnje bodo njihove cene še vedno visoke, dobava pa bo le izboljšana!

Analitiki menijo, da bodo cene surovin, energentov, transporta in dela v primerjavi s cenami v 2022 občutno nižje. V 2023 naj bi se tudi trenutno pomanjkanje čipov in polprevodnikov na tem trgu občutno zmanjšalo. Električni avtomobili naj bi pod temi pogoji vsekakor bolj dostopni, ne le iz cenovnega vidika.

Koliko znaša minimalna plača v 2023?

Državne spodbude, ki so jih deležni električni avtomobili – bodo te pošle?

Zmanjševanje ali ukinjanje spodbud, ki so jih deležni električni avtomobili, so napovedali tudi pri večjih tržnih gospodarstvih – kot so Nemčija, Švedska in  Kitajska. Pri nas davčne ugodnosti ostajajo, poraja pa se vprašanje koliko časa še in kdaj bodo nenazadnje električni avtomobili popolnoma zamenjali vozila z notranjim izgorevanjem?

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

V Kanadi naj bi s 2035 bili v prodaji izključno električni avtomobili!

Po osnutku nove zakonodaje v Kanadi naj bi se z letom 2035 prodajali le še električni avtomobili in lahka motorna vozila. Poleg tega se naj bi Kanada zavezala tudi k dvigu zveznega davka na ogljik, ki naj bi se iz trenutnih 50 kanadskih dolarjev na tono zviševal letno za 15 kanadskih dolarjev do 170 kanadskih dolarjev leta 2030.

Za »davčni posvet« pred nakupom službenega električnega vozila nas pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja