Go to Top

eBOL- pravočasno uvedena novost, zrela za trenutno situacijo!

eBOL  Elektronski bolniški list

eBOL  Elektronski bolniški list (v nadaljevanju: eBOL) je bil uveden v januarju letošnjega leta. Kljub temu, da je bil v nastajanju dolgo časa, je to dobrodošla noviteta, ki je bila uvedena še pravočasno. V trenutni situaciji bo namreč eBOL prišel še kako prav.

Informativni izračun plače

Naš računovodski servis je prilagodljiv potrebam vašega poslovanja. Še tako mali s. p. ali še tako velik d. o. o. lahko odkrije koristi naše bolj široke ponudbe od konkurentov. Novo nastali s. p.-ji vsekakor potrebujejo več osnovne podpore pri pričetku poslovanja in naši računovodski paketi vsebujejo prav to! Večja podjetja potrebujejo tudi vodenje plač in postopkov povezanih z dovoljenji za delo, prav tako pa tudi pravne storitve za prilagajanje posebnim okoliščinam, v katerih se je znašlo podjetje. Podjetje morda v določeni situaciji z zaposlenimi potrebuje dogovor o nerazkrivanju informacij ali najemno pogodbo, davčni posvet pri prodaji deleža partnerja ali pri nagradah zaposlenih. Vse te situacije lahko predelate s široko podporo, ki jo nudi DATA d. o. o. Pišite nam na data@data.si.

Ob ustanovitvi podjetja morate znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva.

eBOL je pokopal starega v papirnati izvedbi

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je eBOL uvedel v obdobju od 1.1.2020 do 1.2.2020. eBOL je predstavljal uvedbo novega načina delovanja tako za izvajalce zdravstvenih storitev, delodajalce, NIJZ, FURS in nenazadnje za ZZZS.

BRUTO NETO PLAČA

Nov eBOL je marsikomu prihranil nepotreben strošek in živce

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Uveljavitev takšne tehnološke rešitve je odpravila nepotrebne obiske zavarovancev in marsikomu privarčevala čas in potni strošek, strošek tiskanih obrazcev, delo delodajalcev za prenos podatkov iz tiskanih obrazcev, dodatnih delodajalčevih postopkov za refundacijo in olajšanje kontrolnih postopkov za FURS.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

eBOL in COVID – vzor za nadaljnje izboljšave pri poslovanju z državo!

Poleg očitnih prednosti smo prave prednosti občutili šele ob izbruhu epidemije. Pozitivni učinki olajšanja postopka pridobivanja eBOL-a se kažejo predvsem v tem, da z njim ne potrebujemo fizičnega stika z zdravnikom (ali z ostalimi, čakajočimi v ambulanti). Tako smo lahko s pomočjo aktivne uporabe trenutno razpoložljive tehnologije priče aktivnemu in vzornemu zmanjševanju tveganja z okužbo.

Dvojno obdavčenje fizičnih oseb

Morda bi še kakšna takšna tehnološka novost lahko izboljšala in pocenila zdravstveno storitev, na način, ki bi preprečil manjšanje košarice zdravstvenih pravic!

Pravni nasvet

Odsotnost od dela si mora še vedno urediti zavezanec!

Ob odsotnosti od dela je prvi kontakt zavezanca še vedno v obliki obvestila delodajalca. Zatem nastopi še kontakt z izbranim osebnim zdravnikom.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja