Go to Top

Dobičkonosne podjetniške ideje oz. dejavnosti – katere so?

Dobičkonosne podjetniške ideje v 2022

Dobičkonosne podjetniške ideje – podjetniki so vedno »na lovu« za novimi podjetniškimi idejami. Pri ameriškem finančnem podjetju NerdWallet so pripravili seznam, kjer so opredelili dobičkonosne podjetniške ideje. Bo mogoče katera izmed njih tudi vaš “navdih” za ustanovitev podjetja? Na DATA točki lahko ustanovite s.p. ali d.o.o. Pokličite 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ustanovitev d.o.o. – hitra in enostavna na DATA točki!

Dobičkonosne podjetniške ideje – je vaša ideja med njimi?

Imate tudi vi podjetniško idejo in niste prepričani na kak način se odpraviti na podjetniško pot? Udeležite se našega brezplačnega seminarja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, ki ga izvaja naša podjetniška svetovalka Bogdana Rejc! Potrebno je vedeti, da lahko vsaka podjetniška ideja prinese uspeh. Vseeno pa se je potrebno zavedati, da živimo v času, ko tehnologija izjemno hitro napreduje ter so zato tehnološke dejavnosti v porastu.

Informativni izračun plače

Najbolj dobičkonosne podjetniške ideje – na prvem mestu »Food truck«

Ameriško podjetje NerdWallet je na prvo mesto za najbolj dobičkonosne podjetniške ideje postavilo t.i. »Food trucks«. Ustaljenega slovenskega izraza za Food truck dejansko nimamo – lahko bi prevedli kot restavracijo na kolesih ali mobilno okrepčevalnico. Med prvih pet dejavnosti so uvrstili še avtopralnice, avtomehanične delavnice, osebno trenerstvo in storitve za novorojenčke oz. storitve po nosečnosti.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

podjetniško svetovanje

S.p. ali d.o.o. – kakšne so razlike?

Med najbolj dobičkonosne podjetniške ideje spadajo tudi dejavnosti za otroke

Na šesto mesto lestvice, ki predstavljajo najbolj dobičkonosne podjetniške ideje oz. dejavnosti so postavili aktivnosti za otroke. Navajajo primere kot so glasbena šola, gimnastični centri ipd. Lahko postanete učitelj plavanja, učitelj joge za otroke ali pa najdete kakšno svojo dejavnost, namenjeno za otroke. Med 10 najbolj dobičkonosnih idej so uvrstili še mobilne aplikacije, namenjene zabavi za otroke, »second-hand« trgovine, pomoč pri hišnih opravilih ter oddajanje nastanitev. Za slednje, v podjetju Data organiziramo tudi seminar Sobodajalec ali s.p., kjer izveste, ali se vam bolj izplača oddajati sobe kot sobodajalec ali odpreti s.p.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Govorite več jezikov? Tudi poučevanje jezikov spada med najbolj dobičkonosne podjetniške ideje

Sredi lestvice najbolj dobičkonosnih podjetniških idej najdemo dejavnosti kot so popravila elektronskih naprav, e-izobraževanje, jezikovni tečaji, marketinška izobraževanja ter tudi odprtje wellnessa. Prav med najbolj dobičkonosne podjetniške ideje uvrščajo izobraževanja o hobijih (na primer tečaji kaligrafije, risanja ipd.), računovodske storitve in tudi podjetniška svetovanja.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Katere dejavnosti zaključujejo seznam za najbolj dobičkonosne podjetniške ideje?

Lestvico, kjer je podjetje NerdWallet predstavilo najbolj dobičkonosne podjetniške ideje, zaključujejo dejavnosti kot so IT podpora, grafično oblikovanje, upravljanje socialnih omrežij, pisanje marketinških besedil ter »online« podpora strankam. Vsekakor pa je potrebno poudariti, da gre tukaj za ameriški trg, ki je vseeno nekoliko drugačen od slovenskega. Kakorkoli, vašo idejo lahko udejanjite tudi vi in se odločite za odprtje podjetja na DATI! V kolikor imate pred samo registracijo podjetja vprašanja, se lahko posvetujete z našimi podjetniškimi svetovalci. Za več informacij smo na voljo na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja