Go to Top

Delovni inšpektorji bodo še naprej pozorno preverjali izplačila regresa, finančni pa davčne utaje

Vas zanima, kje bodo inšpektorji v letu 2017 najpogosteje opravljali nadzore in na kaj bodo najbolj pozorni? Vlada je vsem inšpektorjem – delovnim, finančnim, davčnim, tržnim, meroslovnim, infrastrukturnim, kmetijskim, itd. – napisala strateške usmeritve in prioritete. Tu so ključni poudarki.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Želite najlažje in najhitreje dobiti vse informacije na enem mestu glede vodenja lastnega podjetja?

Več informacij

Inšpektorat RS za delo

Inšpektorat RS za delo (IRSD) bo posebno pozornost v inšpekcijskem nadzoru namenjal tistim področjem, ki se skozi prijave in ugotovljene kršitve kažejo kot najbolj tvegana. Zato bodo še vedno najbolj pozorni na izplačilo regresa za letni dopust in na zamude pri izplačilu plač.

Prijava na izobraževanje

Napovedali so tudi poostreno nadziranje delovnega časa, zagotavljanja počitkov in odmorov delavcev. Še vedno bodo aktivno spremljali opravljanje dela delavcev v različnih oblikah zunaj delovnega razmerja (tj. delo po civilnopravnih pogodbah ob zaznanih elementih delovnega razmerja) in kakovost opravljanja strokovnih nalog varnosti in zdravja pri delu.

inšpektorjiPozorni bodo tudi na:

 • zagotavljanje dostojnega delovnega okolja in varstvo pred vplivom psihosocialnih dejavnikov na zdravje zaposlenih;
 • spoštovanje pravic napotenih delavcev (začenja se namreč kampanja na ravni celotne EU);
 • izvajanje socialnovarstvenih nalog.

Inšpekcijski nadzor FURS

Inšpektorji Finančne uprave RS bodo tudi v letu 2017 usmerjeni v odkrivanje in zmanjševanje obsega davčnih in carinskih utaj ter v izboljšanje prostovoljnega izpolnjevanja davčnih obveznosti. Glede na razpoložljive kadrovske vire načrtujejo več kot 7.000 nadzorov.

Potrebujete kadrovsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

V boju zoper sivo ekonomijo bo FURS zanimalo delo in zaposlovanje na črno, preverjali bodo tudi, ali pri gotovinskem poslovanju izdajate vse račune.

Pozorni bodo tudi na davčne obračune na področju DDV, na področju davkov in prispevkov od dohodkov fizičnih oseb, dohodnine in davka od dohodkov pravnih oseb.

Zaradi vse večje prisotnosti mednarodnih družb in njihovih naložb, obstaja tveganje, da se ustvarjeni dobički prenašajo iz države. Zato bodo veliko pozornost namenili nadzoru transfernih cen, torej poslovanju med povezanimi osebami, in nadzoru pri novo registriranih zavezancih, katerih ustanovitelji so tuje pravne osebe.

Potrebujete pravni nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Aktivni bodo tudi na področju iger na srečo. Preverjali bodo, ali je prirejanje iger odgovorno, nadzirali pranje denarja, goljufije in druge vrste kaznivih dejanj, povezanih z igrami na srečo.

Prijava na izobraževanje

Tržni inšpektorat RS

Tržni inšpektorji napovedujejo nadzore na področjih, kot so:

Ministrstvo za javno upravo še dodaja, da osnovni namen inšpekcij ni izrekanje sankcij, temveč zagotavljanje zakonitosti in urejenosti posameznih področij, so zapisali v objavljenem gradivu.

Prijava na izobraževanje

Komentarjev (3)

 • merdadan 24. Februarja 2017 - 23:42 Odgovori

  vsi ti inšpektorji in njihove sluzbe naj prvotno poskrbijo da bodo vsi oškodovani delavci tajkunov dobili svoj zasluzek in plačane prispevke

 • Lipe 25. Februarja 2017 - 18:25 Odgovori

  Tržni inšpektorat deluje pod kritiko. Kako lahko na bencinskih servisih prodajajo sadike solat, maziva, naftne derivate pripravljeno hrano katero pripravlja ista oseba ki dnevno prime še in še umazanega denarja???
  Kako lahko na poštah prodajajo damske vložke, piškote, makarone, kuhajo kavo, skratka vse samo znamk, dopisnic vse manj??? Semenarne poleg strupov, gnojil, škropiv, semen še moko, makarone, čaje, piškote ….. In kje je tu tržna inšpekcija??? Kdo bo uredil tržne bedarije in zajezil splošno prodajo vsega povsod? Ali bodo prihodnji mesec res na poštah in črpalkah prodajali sveže ribe, nudili spolne usluge, prodajali zdravila …….

 • sončnica 1. Marca 2017 - 9:09 Odgovori

  Tudi jaz se strinjam z zgoraj omenjeno – nim slovencem ali slovenko.. LIPE !Res, da na poštah najdeš vse, kar hočeš, na Petrolu in OMW ravno tako, kifelJčke servirajo, kasirajo (na denarju je največ b….)…. itd. Tam ni nadzora. Poleg tega poglejte še te numerologinje (Karin) in njihovimi izdelki , številke na 090.. kako gromozansko ceno imajo.KJE JE TU NADZOR NAD ŠTEVILKAMI 090… NIHČE JIH NE KONTROLIRA, RAZEN TELEKOMA, KI SO POŽREŠNI !

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja