Go to Top

Delovne izkušnje v Nemčiji? Brezposelni, vključite se v nacionalno shemo!

Delovne izkušnje v Nemčiji? Koriščenje Nacionalne sheme mobilnosti za pridobivanje delovno-učnih izkušenj v tujini tudi v 2020!

Informativni izračun dohodnine

Brezposelni, pridobite delovne izkušnje v Nemčiji!

Nacionalna shema mobilnosti za pridobivanje delovno-učnih izkušenj v tujini je namenjena starim od 18 do (vključno) 35 let, ki so brezposelni in se ne izobražujejo ali usposabljajo. 20-24 udeležencev bo dobilo priložnost, da pridobijo delovne izkušnje v tujini – pri nemških delodajalcih. Predviden pričetek izvajanja sheme je s 6.1.2020. Udeleženci ne smejo biti tisti, ki so bili predhodno že vključeni v program Nacionalne sheme mobilnosti.

Vas zanima več o aktualnih javnih razpisih? Postrezite po našem brezplačnem seminarju!

Pri Data d.o.o. se lahko udeležite na brezplačnem seminarju z naslovom »Predstavitev aktualnih javnih razpisov«, kjer predstavimo aktualna nepovratna sredstva, ki so na voljo tako mikro, malim kot tudi srednjim podjetjem. Tako Vam priporočamo seznanitev s postopkom sodelovanja na javnih razpisih in predstavitev področij za katera so trenutno na razpolago!

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Program bo obsegal več kot le delovne izkušnje v Nemčiji!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Program aktivnosti traja 6 mesecev in bo razdeljen na tri dele. V prvih dveh mesecih se bodo udeleženci pripravljali na življenje in delo v Nemčiji, obiskovali tečaj tujega jezika in se povezali z ostalimi udeleženci. Dvomesečni delovno-učni program v Nemčiji bo potekal na podlagi želja, izobrazbe, delovnih izkušenj in znanja tujega jezika, poiskanega delovnega mesta. To Vam uredi gostujoča organizacija v Nemčiji. Slednja bo zagotovila tudi nastanitev, poiskala delodajalca, organizirala jezikovni tečaj ter nudila mentorsko podporo.

Zadnji dvomesečni sklop bo vključeval dodatno utrjevanje znanja in veščin, ki jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve. Vključitev v shemo krije stroške jezikovnega tečaja, delavnic in mentorstva ter tudi dnevno nadomestilo za bivanje v tujini in kritje stroška poti v Nemčijo in nazaj.

 

Prednosti imajo dolgotrajno brezposelni!

Delovne izkušnje v tujini bodo lahko pridobili dolgotrajno brezposelni. Torej tisti, ki v zadnjem letu ali več niste bili zaposleni oz. niste bili vključeni v formalni sistem izobraževanja -ne glede na to, ali ste (bili) prijavljeni v evidenci brezposelnih pri Zavodu za zaposlovanje.

Pravni nasvet

Za delovne izkušnje v tujini poteka prijava le v novembru!

Prijave v Nacionalno shemo mobilnosti za pridobitev delovne izkušnje v Nemčiji poteka od 4.-26. novembra 2019. Prijavo je mogoče opraviti kar preko elektronske pošte nsm@ess.gov.si.

Opozorilo glede davčnih odtegljajev!

Tudi tak primer finančne podpore se obravnava kot dohodek, ki je obdavčljiv v skladu z nacionalno zakonodajo. V kolikor Vas zanima več glede obdavčitve dohodkov, povprašajte po davčnih strokovnjakih podjetja Data d.o.o.. Za ponudbo nam pišite na data@data.si.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja